Dette skal leverandørene selv pusse opp

De selger maling, gulv og tapet – men i vår pusser de opp selv, også.

Publisert

Av Robert Walmann, Ifi.no

– Mitt neste prosjekt handler om terrassen og hagemøblene mine. De har stått litt for lenge uten pleie. Du kan kanskje si at jeg er skomakerens sønn, smiler Christian Kolderup. Han er daglig leder hos Storeys og leverer tapet, gulv og Owatrol-produkter til faghandelen.

Sen vårpuss

Snart blir den dårlige samvittigheten hans ren. Han har sin egen mening om hva som er det beste vaskemiddelet for treverk, og bruker det.

– Vårpussen kom litt sent i år, men nå gjelder det å bruke de fine dagene til å vaske bort vinterens skitt og møkk, sier Kolderup, som ser frem til jobben. Når han har vasket og tørket terrassen og møblene, skal han gi treverket rikelig med olje.

Trekker innendørs

Truls Skaugen hos Södra er også i full gang med rekkverk og terrasse. Men han skal snart inn igjen. For Skaugen mener at sommeren er en perfekt årstid når ting skal ordnes innendørs.

– Ja, sommer er interiørtid. Lysforholdene er bedre, og du kan lempe møbler ut på plenen når du skal skifte gulv, male eller gjøre store ting. Selv har jeg noe maling og snekring på gang, sier han.

Salgssjefen hos Södra vil slå et slag for inngangspartiet.

Hus og hage

Truls Petter Rosenvinge er daglig leder hos Flügger. Han har store planer for både hus og hage.

– Nå venter vi bare på bedre vær. Så braker det løs med ny platting og nymalt hus, sier han.

Rosenvinge har planer om å bygge en helt ny terrasse. Den bør være på plass i løpet av mai. For da skal huset vaskes og males. Et hvitt tradisjonshus fra 1920 som fortsatt skal være hvitt.

– Som daglig leder i Flügger burde jeg kanskje ha brukt mer farge, men dette huset trives best som hvitt, sier han. Rosenvinge skal gjøre jobben selv, og leier lift.

Powered by Labrador CMS