Frykter et utfordrende 2021

– Selv om bransjen stort sett har sluppet billig unna så langt tror jeg at hvis andre begynner å miste jobbene sine i stor skala, vil det påvirke oss, sier Jens Erik Solberg, daglig leder i Akershus Byggentreprenør AS, og oldermann i Oslo Malermesterlaug.

Publisert

– 2020 ble jo et litt spesielt år. Men vi har ikke blitt direkte rammet av mindre jobb, sier Solberg.

De merket det mest da skolene stengte i fjor. Ellers har han inntrykk av at bransjen som helhet har klart seg bra så langt, spesielt de som jobber mot privatmarkedet.

– Det har nok likevel vært utfordrende for en del, blant annet knyttet til karantenebestemmelsene.

– Tanker om 2021, hva blir viktig for bransjen i tiden fremover?

– Selv om bransjen stort sett har sluppet billig unna så langt tror jeg at hvis andre begynner å miste jobbene sine i stor skala, vil det påvirke oss. Jeg tror det neste halve året vil by på flere utfordringer for vår bransje. Nå er sparepengene til folk i privatmarkedet brukt opp, og jeg tror myndighetene kommer til å dytte stadig mer av regningen over på bedriftene. Men jeg håper likevel at man klarer å stå det ut det neste kvartalet, for egen del er vi heldigvis fullbooket i 2021.

– Ellers har vi nedbemannet, mest på grunn av naturlig frafall. Det er vanskelig å få tak i nok håndverkere som er engasjerte og yter i forhold til lønna de mottar. Så hovedgrunnen til det var ikke covid-19, men avgjørelsen var lettere å ta da.

Powered by Labrador CMS