VOKSER: Håndverksgruppen er et konsern med tilstedeværelse fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. (
VOKSER: Håndverksgruppen er et konsern med tilstedeværelse fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. (

Håndverksgruppen fortsetter veksten

Med FSN Capital V som aktiv hovedeier etablererte Håndverksgruppen med 30 bedrifter konsern innen maling, gulvlegging, mur og flis i juli 2020. Nå går Malermester Sture Brækstad AS inn i Håndverksgruppen.

Publisert

Bedriften vil fortsette å lede sin lokale bedrift, samtidig som de investerer i og blir medeier i det nye konsernet.

Håndverksgruppen er et konsern med tilstedeværelse fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. Gruppens egeneide bedrifter har ca. 1,1 mrd. i omsetning og sysselsetter ca. 1.000 årsverk. I tillegg er 14 selvstendige bedrifter medlemmer i gruppen.

– Gjennom samarbeidet i Håndverksgruppen vil vi videreutvikle bedriften og våre ansatte, og med det kunne tilby våre kunder enda bedre og bredere tjenester. Vi vil fremdeles ha sterk lokal tilstedeværelse og skal fortsette å drive selskapet selvstendig som i dag, men med mulighet for videre utvikling gjennom et større konsern, sier Viktor Forster, daglig leder i Malermester Sture Brækstad, i en pressemelding.

Service og tilstedeværelse

Håndverksgruppen ble i 2012 etablert som en kjede av 11 frittstående bedrifter. Hensikten var å samarbeide på større prosjekter og senere kunne tilby landsdekkende rammeavtaler. Gruppen består i dag av profesjonelle firmaer som leverer fagmessig håndverk til bedrifter og andre profesjonelle aktører i hele landet.

Bedriftene i det nye konsernet har siden 2017 hatt en årlig vekst på 16 prosent, og har gjennom fokus på faglig dyktighet, god service og lokal tilstedeværelse etablert seg som en ledende landsdekkende aktør innen overflatebehandling.

I vekst

Håndverksgruppen ønsker å utvikle sin posisjon, både gjennom organisk vekst og gjennom å inkludere nye selskaper. Dette vil både være innenfor eksisterende kjernevirksomhet og mur- og flisbedrifter.

– Vi har vært i tett dialog med Malermester Sture Brækstad i en periode og har latt oss imponere over måten de driver virksomheten sin på. De har flere langvarige kundeforhold med svært fornøyde kunder, mye takket være stor faglig dyktighet og sterkt kundefokus. Vi gleder oss til å jobbe sammen for å videreutvikle en desentralisert struktur. Malermester Sture Brækstad vil beholde sitt tradisjonsrike firmanavn og bygge videre på styrken i å være en lokal aktør i Trondheim og omegn, sier Trond Tørdal, ansvarlig for innlemming av nye bedrifter (M&A) i Håndverksgruppen.

Tettere samarbeid

Viktor Forster, daglig leder i Malermester Sture Brækstad er svært fornøyd med å få Håndverksgruppen som ny majoritetseier.

– På vegne av de ansatte vil jeg si at vi er stolte av å bli en del av Håndverksgruppen, en av de ledende aktørene i bransjen. Vi ser fordelene av et enda tettere samarbeid på tvers av bedrifter, fagområder og regioner. Kombinert med sterk lokal forankring, betyr dette at vi fremover vil kunne tilby kundene enda bedre og bredere tjenester. Vi ser frem til å bli en del av et større selskap med en sterk kultur forankret i kunnskapsdeling og motiverte ansatte, sier daglig leder Viktor Forster.

Powered by Labrador CMS