Godt supplement til smittesporingen

BNL anbefaler alle som ikke allerede har gjort det om å ta i bruk Smittestopp-appen. – Selv om mange er vaksinerte nå, så er ikke pandemien over. Smittestopp-appen oppdager 80 prosent av nærkontaktene. Det viser at den er et godt supplement til den manuelle smittesporingen, forutsatt at mange nok har lastet den ned, sier Jon Sandnes, adm.dir. i BNL.

Publisert

– Det er lavere nasjonalt smittenivå nå og mange piler viser riktig vei. Vi ser imidlertid flere eksempler fortsatt på lokale utbrudd som sist i Hamarregionen, sier Sandnes, i en pressemelding.

Mange byggeplasser har der hvor det har vært forhøyet smitte innført smitteverntiltak på rødt nivå i tråd med BNLs smittevernstandard for byggeplasser hvor det også anbefales å ta smittestopp-appen aktivt i bruk.

Bakgrunnen for anbefalingen av smittestopp-appen var at BNL inngikk et samarbeid med FHI om å få ansatte og bedrifter i byggenæringen som er en arbeidsintensiv næring til å gå foran i februar. BNL har fått tilbakemeldinger fra mange bedrifter om at dette er et godt tiltak.

– Funnene i denne undersøkelsen fra FHI er positive og viser at smittestoppappen kan bidra til å forebygge videre smittespredning, sier Sandnes videre.

Sandnes anbefaler på det sterkeste å ta appen i bruk.

– Inntrykket er fortsatt at de aller fleste bedriftene gjør en god innsats for å forhindre smittespredning på byggeplasser, men vi må ikke nå bomme på oppløpssiden. Derfor er det klokt å ta i bruk alle tilgjengelige verktøy som kan bidra til å minste spredningen av Covid19, avslutter Sandnes.

Powered by Labrador CMS