Håndverksdatas lærlingstipend 2021: Her er finalistene

Blant nærmere 100 nominasjoner har juryen valgt ut fem som er i finalen for Håndversdatas stipend på 25.000 kroner.

Publisert

Norge har tusenvis av lærlinger som jobber hardt mot fagbrevet. De står opp tidlig og jobber hardt for å lære seg et yrke, slik at de i fremtiden blir gode håndverkere med fagbrevet i hånda.

– Målet fortjener både oppmuntring og belønning, og derfor lanserte vi i 2020 Håndverksdatas lærlingstipend. Man blir ikke rik av lærlinglønnen, så stipendet kan gi ekstra motivasjon på veien mot fagprøven, sier markedssjef Christer Lysfjord i Håndverksdata.

Faglig kompetanse viktigst

I hele mai har de mottatt nærmere 100 nominasjoner fra bedriftsledere som er fornøyde med innsatsen lærlingene gjør for bedriften. Fem av disse er i finalen, og blir nå vurdert av en jury med representanter fra flere forskjellige bransjer.

– Vi vil løfte frem dedikerte lærlinger som utfører godt fagarbeid, sier Lysfjord og påpeker at Håndverksdata særlig setter faglig kompetanse i sentrum, samtidig som egnede personlige egenskaper også er viktig.

Om finalistene

Her er finalistene til Håndverksdatas lærlingstipend, samt beskrivelser gitt av bedriftslederne de er nominert av:

Arieene Zenobia Haugen fra Bodø går i lære som elektriker hos Caverion AS.

– Ingenting går forbi Arieene, hun vil forstå alt! Hun spør om alt hun lurer på, gir tilbakemelding på alt hun har lært og logger samvittighetsfullt all jobben hun gjør, slik at hun kan forbedre seg. Her er det ingen klaging, kun pågangsmot og iver etter å lære.

Arieene tar også godt vare på de rundt seg. Hun følger opp lærlinger som har kommet kortere enn seg selv i løpet, veileder og tar ansvar for at jobben blir godt gjort.

Awedallah Idris fra Sandefjord går i lære som maler hos Bjørvik & Haugen AS.

– Awedallah utmerker seg på grunn av sin omgjengelige personlighet og sin gode arbeidsmoral – i tillegg til at det aldri er rotete rundt ham! Dette gjorde at han raskt kunne ta oppdrag på egen hånd og han leverer arbeid av strålende kvalitet.

Hans kolleger er særlig imponert over hans historie. Han kom til Norge fra krigsherjede Sør-Sudan for cirka åtte år siden og har siden gått videregående her og lært seg språket godt.

Eskil Bjerkreim fra Skånvik går i lære som rørlegger hos Johansen Rør AS.

– Som far, så sønn! Eskil har lært mye av sin far som også er rørlegger, og han ble headhuntet inn til bedriften som ferievikar allerede da han gikk på ungdomsskolen. Denne fremtidige rørleggeren er pålitelig, følger lover og regler og er alltid ærlig mot kundene.

Eskil beskrives som kremen av norsk ungdom – han er særlig godt likt av kollegene når han koker kaffe til dem tidlig hver morgen.

Henrik Johan Sommerset fra Kristiansand går i lære som møbelsnekker i Bico Bygg og Innredning.

– Selv om Henrik har et stort faglig talent, så hviler han ikke på dette alene. Henrik utmerker seg på grunn av sitt engasjement. Han kombinerer både nye og gamle teknikker, og bruker mye av fritiden sin på verkstedet for å arbeide med egne prosjekter.

Henrik tar utfordringer med et smil. Han har en trygg og ydmyk personlighet som gjør ham godt likt av alle rundt seg.

Silje Stensland fra Stavanger går i lære som blikkenslager hos J. Johnsen & Sønner AS

– Silje fikk sommerjobb da lærebedriften ville se hva som bodde i henne – og nå vil alle de ansatte jobbe med henne. Hun er populær fordi hun lærer raskt, er faglig dyktig og brenner for arbeidet sitt.

I tillegg er hun løsningsorientert, høflig mot kundene og en smilende humørspreder.

Juryen

Følgende sitter i juryen til Håndverksdatas lærlingstipend 2021:

Svein Harald Larsen, fagsjef for utdanning i Nelfo, Eirik Vigeland, markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa. Espen Rønning, fagsjef for kulde i Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi, Tone H. Ruud, bedriftsrådgiver i Norske Trevarer, Hans Olav Meen Nilssen, prosjektleder for fasade og solskjerming i Glass og fasadeforeningen og Terje Bergersen, ansvarlig for partnerstøtte i Ahlsell.

Powered by Labrador CMS