Tre nye selskaper inn i Håndverksgruppen

Rett før jul ble Malermestrene BMV AS i Molde, Industri og Maling AS i Harstad, og Dokken og Moen Murmesterforretning AS på Lillehammer en del av Håndverksgruppen.

Publisert

I juli i fjor kjøpte oppkjøpsfondet FSN Capital V 30 av de 44 frittstående bedriftene i samarbeidskjeden Håndverksgruppen, og dannet konsern innenfor maling, gulv, mur og flisarbeid.

Senere på høsten ble ytterligere ti bedrifter – Malermester Sture Brækstad AS (Trondheim), Bas 2 (Oslo), Malermestrene Indre Østland (Lillehammer) og Buer Gruppen med sine syv regionale selskaper – innlemmet i konsernet.

Godt drevne selskaper

Når ytterligere to malermestre i Molde og Harstad, og en murmester i Lillehammer fra nyttår blir en del av Håndverksgruppen, består konsernet nå av 43 lokale og regionale håndverksbedrifter, med over 1.300 ansatte fra Svalbard til Kristiansand.

– Vi har en tydelig vekststrategi, der vi er på kontinuerlig jakt etter solide, fremoverlente håndverksbedrifter, med gode, historiske røtter, sterk bedriftskultur og tydelig, lokalt fotfeste, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen, i en pressemelding.

– De tre siste oppkjøpene rett før jul er, som resten av «familien», godt drevne selskaper, som er markedsledende i sine respektive regioner. De er en perfekt match, som utfyller oss ytterligere geografisk. Men vår sult på sameierskap med tilsvarende hjørnesteinsbedrifter over hele landet, stanser ikke med dette. Vi er på kontinuerlig utkikk etter nye selskaper som passer inn i vekststrategien innen maling, gulvlegging og ikke minst mur- & flisarbeider.

Bærekraft og samfunnsansvar

– Sammen skal vi endre en hel bransje, blant annet gjennom å styrke arbeidet med bærekraft og samfunnsansvar, sier konsernsjef Øyvind Emblem.

Kjøpesummen på de tre malerbedriftene er konfidensiell mellom partene, men alle eierne reinvesterer en betydelig del av salgssummen og blir aksjonærer i Håndverksgruppen.

Fra 1. januar består Håndverksgruppen av 43 bedrifter, som utfører alle typer overflatebehandlinger. Ved utgangen av 2021 omsatte disse bedriftene håndverkstjenester for 1.7 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS