Håndverksgruppen utvider i Grimstad og Moss

Nå går Brødrene Jakobsen fra Grimstad og Prosjekt Håndverk fra Moss inn i Håndverksgruppen. – Vi tror vi har mye både å lære og lære bort, sier Roald Yttervik, daglig leder i Brødrene Jakobsen AS.

Publisert

– Disse bedriftene passer godt inn hos oss. Vi ser etter solid bedriftskultur, lokal tilhørighet og et ønske om å bidra inn til vår bærekraftsstrategi. Og med disse selskapene får vi et utvidet geografisk fotfeste, sier konsernsjef Øyvind Emblem, i en pressemelding.

VOKSER: Prosjekt Håndverk i Moss går inn i Håndverksgruppen med store forventninger til faglig utvikling og vekst. (Foto: Håndverksgruppen)
VOKSER: Prosjekt Håndverk i Moss går inn i Håndverksgruppen med store forventninger til faglig utvikling og vekst. (Foto: Håndverksgruppen)

Godt håndverk og gode arbeidsplasser

– Håndverksgruppen er en spennende mulighet som tilfører noe nytt. Vi tror vi har mye både å lære og lære bort, sier Roald Yttervik, daglig leder i Brødrene Jakobsen AS.

Grimstadbedriften ble etablert for over 40 år siden og siden har de vokst til å bli en av Sørlandets største malermester- og byggtapetsererbedrifter. De har i dag rundt 50 ansatte og tar oppdrag i triangelen Kristiansand-Risør-Hovden. Blant oppdragene finner vi mange større prosjekter og rammeavtaler, for eksempel er de akkurat ferdig med Tvedestrand VGS.

– Vi er opptatt av relasjoner, at folk er fornøyde når prosjektet er ferdig, vil anbefale oss og bruke oss igjen. Vi ønsker også en stabil arbeidsstokk og satser på høy medarbeidertilfredshet. Vi vil gi folk muligheter, så i tillegg til lærlinger og muligheter for fagbrev gjennom bedriften tar vi inn folk som har falt utenfor arbeidslivet, forteller Yttervik.

Faglig tyngde og pålitelighet

Prosjekt Håndverk AS kan levere alt innen utvendig og innvendig malerarbeid samt gulvlegging og gulvsparkling. Av dagens 27 ansatte har de fleste vært med i over 10 år og bedriften er kjent for faglig tyngde og pålitelighet. Bedriften opererer i hele Østfold og Follo-regionen og har bred erfaring med rammeavtaler hos ulike aktører som kommuner, borettslag og forsikringsselskap.

– Vi går inn i Håndverksgruppen med store forventninger til faglig utvikling og vekst. Vi håper blant annet på å nå ut til flere kundegrupper. Dette vil også trygge arbeidsplassene inn i fremtida, sier Odd-Erik Kanth-Lundem, daglig leder i Prosjekt Håndverk AS.

Prosjekt Håndverk er godkjent lærlingebedrift og satser på muligheten for faglig utvikling og tilrettelegging for omskolering.

– Vi er en bedrift som tar vare på folk og med plass til mangfold. Dette skal være et godt sted å jobbe. Og så har vi et godt renomme i bransjen og hos kunder generelt, noe vi selvfølgelig er stolte av, sier Kanth-Lundem.

VOKSER: Prosjekt Håndverk i Moss går inn i Håndverksgruppen med store forventninger til faglig utvikling og vekst. (Foto: Håndverksgruppen)

Ambisiøs bærekraftsstrategi

Ved å satse systematisk på bærekraft vil Håndverksgruppen bidra til FNs Agenda 2030.

– Vi har store ambisjoner innen samfunnsansvar og bærekraft, hvor miljø og arbeidsliv står sentralt. Håndverksgruppen er fremtidsrettet og alltid på utkikk etter flere som deler våre ambisjoner. Det er gledelig at bedrifter fra flere deler av landet blir med i dette viktige arbeidet, sier konsernsjef Øyvind Emblem.

Kjøpesummen er konfidensiell mellom partene, men alle eierne reinvesterer en betydelig del av salgssummen og blir aksjonærer i Håndverksgruppen.

Powered by Labrador CMS