Håndverksgruppen utvider i vest

Murmester Røttingen AS og Murmester Tor T. Pedersen AS fra Os og Bergen går nå inn i Håndverksgruppen.

Publisert

– Det er en glede å ønske disse bedriftene inn i Håndverksgruppen. Vi er veldig fornøyde for at vi med dette tilskuddet får vi økt vår kapasitet innen mur og flis i Bergensregionen. Samtidig passer begge bedriftene godt inn hos oss kulturelt, sier konsernsjef Øyvind Emblem i en pressemelding.

Osinger med øye for flis og mur

– Vi ser frem til en ny og spennende hverdag som en del av Håndverksgruppen. Vi har hørt mye positivt om konsernet, sier Kjell Røttingen, murmester og daglig leder i Murmester Røttingen AS.

Bedriften utfører alt innen mur og flisarbeider. Etter en periode med stor vekst, har de i dag en omsetning på rundt 15 millioner kroner per året. Kjell Røttingen har lang fartstid i faget men hadde et avbrekk noen år offshore som han kombinerte med murerfaget på fritiden. Da oppdragsmengden ble for stor til å håndtere på fritiden startet han for fullt med murarbeid igjen. Firmaet ble aksjeselskap i 2018 og består i dag av 9 ansatte og en lærling, alle lokale helter fra Os.

-Vi har samarbeid med flere lokale firma i Os/Bjørnafjorden kommune og gjør alt ifra nybygg til rehabilitering i hele regionen, inkludert Bergen. Vi har mye privatkunder men leverer også inn i forsikringsmarkedet og gjennom kommunale oppdrag. Gjennom samarbeidspartnere har vi hatt mange arkitekttegnede funkisboliger der det kreves særlig godt flisarbeid og utvendig fasadepuss. Vi ser veldig lyst på fremtiden og håper på både videre vekst og utvikling av virksomheten, forteller Røttingen.

Håndverkstradisjoner i Bergen

Murermester Tor T Pedersen AS holder til i Bergen sentrum. Den tradisjonsrike håndverksbedriften teller i dag cirka 20 ansatte, og hadde en omsetning på over 28 millioner kroner i 2020.

– Vi har økt vår omsetning jevnt og trutt og akkurat nå har vi ordrer langt inn i 2022. Vi leverer tjenester til hele Bergensregionen og tar oppdrag i privat- og bedriftsmarkedet, samt forsikringsoppdrag, forteller murmester og daglig leder Tom Pedersen som tok over bedriften etter sin far i 2002.

Bedriften utfører flislegging av våtrom, nybygg, rehabilitering og næringsbygg. De har også en avdeling som utfører muring og puss av fasader samt rehabilitering av eldre bygg.

– Det er mye spennende arbeider, forteller Pedersen som kan markere firmaets 50-årsjubileum i år.

Pedersen forteller at de ser positivt på mulighetene som åpner seg ved å bli en del av noe større, for eksempel ved å kunne utveksle både kunnskap, kompetanse og mannskap sammen med resten av Håndverksgruppen.

– Vi har en god følelse. Dette blir spennende, sier Pedersen.

Powered by Labrador CMS