Orkla kjøper britisk verktøyleverandør

Harris i Storbritannia er Jordans nye søsterbedrift.

Publisert

Orkla House Care Norge har inngått avtale om å kjøpe L.G. Harris & Co. Limited. Kjøpet gjør at Orkla House Care dobler virksomheten sin.

Produserer for privatkunder

– Harris er markedsledende innen malerverktøy i det britiske gjør-det-selv-markedet, med velkjente merkevarer som Harris, Lynwood, Harris Victory og T-Class, skriver Orkla i en pressemelding.

Harris selger først og fremst i det britiske markedet, men eksporterer også litt av produksjonen. Produsenten har to fabrikker – én utenfor Birmingham og én i Kina – og nesten 1000 ansatte. Harris er også inne på det indiske markedet sammen med en lokal partner, og eier en andel i en malerverktøyprodusent på Sri Lanka.

Familieselskap

– Orkla House Care og Harris utfyller hverandre godt. Med kjøpet av Harris styrker Orkla House Care sin tilstedeværelse i Storbritannia betydelig og utvider porteføljen i gjør-det-selv-markedet, sier administrerende direktør Bjørn Drabløs.

Hittil er det Harris-familien som har eid det snart 90 år gamle selskapet, sammen med ledelse og medarbeidere. Orkla overtar for 55 millioner pund – snaue 650 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS