Fra toppidrett til maling

I vår fikk MLF en instagram-konto hvor de viser frem hvor variert malerfaget kan være. En av dem som har tatt over instagrammen til MLF er 22-årige Jonas Eckholm.

Publisert

Han gikk først på Norges Toppidrettsgymnas og skulle bli ishockeyspiller. Nå jobber han som lærling hos faren.

– Det har vært veldig morsomt å styre kontoen. Jeg har prøvd å legge ut litt forskjellige bilder av hva jeg gjør på jobb og prøvd å være en god ambassadør for maleryrket og kanskje friste flere til å velge å starte i læra som maler.

Variert og kreativt

Grunnen til at han valgte å bli maler var fordi han ønsket en jobb hvor han kunne få en variert hverdag og bruke de kreative ferdighetene sine.

– Det at min far, farfar og oldefar har jobbet som maler har også noe å si. Det er gøy å kunne videreføre ferdigheter som har gått nå i 4 generasjoner, sier Eckholm som nå jobber i malermester Eckholm.

Uken han hadde ansvaret for Instagram-kontoen til MLF malte han blant annet utstillinger på IKEA.

Mye småpirk

Det som er utfordrende med den type arbeid er at man har et tidspress og det blir mye småpirk hele tiden, mye listemaling, fuging og tapetsering, forklarer Eckholm.

– Det blir til at man jobber med mye forskjellig i løpet av en hel dag, noe jeg syntes er veldig givende og lærerikt ikke minst. Man lærer seg å være nøye og ha stolthet i det man gjør, så man slipper å gjøre ting på nytt. Man lærer også flere forskjellige metoder å gjøre arbeidet på, sier han.

En annen jobb han utførte den samme uken var i en enebolig i Rælingen hvor de malte lister og gjorde siste finpussen.

– Det er ikke alltid den kuleste jobben, men det er veldig moro å se det ferdige resultatet. En liten fugestripe over og under listene, pluss litt fyll i spikerhullene, gjør veldig mye for inntrykket man får av det ferdige produktet.

SMÅPIRK: – Det som er utfordrende med denne type arbeid er at man har et tidspress og det blir mye småpirk hele tiden, forteller Jonas Eckholm. (Foto: Jonas Eckholm)

Viktig for rekrutteringen

– Hvorfor er det viktig for malerbransjen å være til stede på nett og i sosiale medier?

– Jeg synes det er viktig at malerbransjen viser seg fra en positiv side for å få opp rekrutteringa, sier Eckholm til slutt.

Powered by Labrador CMS