ØNSKET: – Spør du gutta, vil de veldig gjerne ha jenter inn i bransjen, mener Anna Furhoff Jensen i Malermestrene Jensen. (
ØNSKET: – Spør du gutta, vil de veldig gjerne ha jenter inn i bransjen, mener Anna Furhoff Jensen i Malermestrene Jensen. (

Klar for ledervervet

Maleren tok en prat med Anna Furhoff Jensen, som er veldig glad for å ha blitt valgt til ny styreleder i MLF.

Publisert

– Jeg har jo vært med en stund i lauget og MLF, dette er andre gangen jeg sitter i styret, og jeg føler på at det er nå jeg er klar for dette, sier Jensen, malermester og daglig leder i Malermestrene Jensen AS.

Stort ansvar

Det første og viktigste MLF må se på nå er Byggmestrenes utmelding av BNL, understreker Jensen.

– Vi må forsøke å forstå dette litt bedre og se på hva vi skal gjøre. Byggmestrene vil vi skal følge dem, at vi håndverksbransjene skal stå sammen. Det er litt komplekst, så dette må vi vurdere veldig nøye.

Vervet innebærer et stort ansvar, påpeker hun, men samtidig vet hun at hun omgis av flinke folk, ikke minst i administrasjonen og styret for øvrig.

– Jeg forventer å lære enda mer, og håper å være flink til å lytte til hva andre mener. Og så gleder jeg meg til å treffe folk etter hvert, sier hun.

Har satt seg noen mål

Rekruttering og hvordan bransjen har klart seg i koronatid er andre viktige temaer. Det er en del å sette seg inn i, påpeker hun.

– Og så skal du ikke kimse av det å få sitte i førersetet, da kan du styre agendaen mer selv. Men likevel er dette først og fremst noe jeg skal gjøre sammen med bransjen. Det jeg egentlig brenner for er malerne våre, og hverdagen deres. Å kanskje kunne klare å formidle ut til alle de som ikke vet hva de skal bli, at i maleryrket har man en flott hverdag. Og så må vi kunne klare å heve lønningene og statusen til yrket. Jeg må ha noen råe mål.

Powered by Labrador CMS