– Dette er omfattende og alvorlige saker som tapper samfunnet for store verdier i unndratt skatt og avgift, og som bidrar til arbeidskriminalitet, sier Marianne Bender i Økokrim. (
– Dette er omfattende og alvorlige saker som tapper samfunnet for store verdier i unndratt skatt og avgift, og som bidrar til arbeidskriminalitet, sier Marianne Bender i Økokrim. (

Dømt til fengsel for hvitvasking

Seks personer tilknyttet et nettverk i maler- og renholdsbransjen er dømt til 12 års fengsel for hvitvasking av 58 millioner kroner.

Publisert

En 31 år gammel kvinne ble nylig dømt til ubetinget fengsel i 1 år og 3 måneder for grov hvitvasking av rundt 2,5 millioner kroner. Dommen er den sjette i kjølvannet av at Økokrim i 2019 avslørte et stort hvitvaskingsnettverk i maler- og renholdsbransjen, skriver Økokrim i en pressemelding.

– Dette er omfattende og alvorlige saker som tapper samfunnet for store verdier i unndratt skatt og avgift, og som bidrar til arbeidskriminalitet. Det krever også store ressurser å etterforske slike hvitvaskingsnettverk, uttaler førsteadvokat Marianne Bender i Økokrim.

Det er inndratt cirka 4,5 millioner kroner som de domfelte har tjent på den kriminelle virksomheten. Personene er også fradømt retten til å drive næringsvirksomhet.

Tre personer etterforskes fremdeles i det samme sakskomplekset, som inkluderer cirka 20 virksomheter som har reelle kunder i markedet, og åtte foretak som fremstår som «tomme».

– Hvitvaskingsvirksomhet med bruk av fiktive fakturaer gjør at betaling fra reelle kunder som betaler for blant annet maling og renhold av eget hus, likevel unndras beskatning og benyttes til svart avlønning, sier Bender.

– Lovlydige borgere bidrar dermed til alvorlig økonomisk kriminalitet og arbeidslivskriminalitet uten å vite det. Det er alvorlig.

Powered by Labrador CMS