Lærer bransjen ny standard

Norsk Standard er justert, og MLF drar igang ny runde med kurs. – Det er slett ikke det samme kurset som sist, sier kursleder Rolf Simpson.

Publisert

Det er gjort en del forbedringer av standarden som ikke var i den forrige, sier fagsjef Olav Dagsleth i MLF. Han trekker blant annet frem mengdereglene som en endring som han tror at mange bedrifter kommer til å sette pris på.

Næringsgrunnlag

– Generelt har det vært sånn at åpninger på en halv kvadratmeter ikke skal trekkes fra. Nå er det økt til to og en halv. Skal du tapetsere over en dør, går det jo materialer og det blir arbeid, sier Dagsleth, som lokker alle med at kurs i NS 3420 er god butikk:

– Kan du standarden godt, ligger det et godt næringsgrunnlag i det.

Stor oppslutning

Så mange som det var på kursene om Norsk Standard i fjor, har ikke MLF klart å samle på mange år.

– Og nå kommer det noe helt nytt. En del tror at når du blir bedt på kurs i NS 3420, er det det samme som det har vært før. Men det er mye nytt hver gang, sier Rolf Simpson, som nok en gang skal lede kursene.

Det gjelder ikke bare endringene i standarden, men også hans egne innspill:

– Den beste lærdommen får du der ute hvor kundene er og stiller spørsmål, sier han.

Unngå konflikt

Simpson trekker frem utseendet på malte flater og at synlig flekkmaling ikke er tillatt, som viktige poenger i den oppdaterte standarden.

– Nesten halvparten av alle byggesaker havner i en eller annen konflikt, sier Rolf Simpson, og mener det er en viktig grunn til at det er viktig å kunne standarden godt.

Kursene egner seg for ledere, prosjektledere og andre i bedriften som har byggeplassansvar. Det tilbys til både medlemmer i MLF, ikke-medlemmer og leverandører.

 

 

   
Powered by Labrador CMS