– Sammen styrker vi bærekraftsarbeidet

Nå går også Multiflis AS fra Agder og C. Kristoffersen & Sønn AS fra Horten inn i Håndverksgruppen.

Publisert

– Disse bedriftene passer godt inn hos oss.  Vi ser etter solid bedriftskultur, lokal tilhørighet og et ønske om å bidra inn til vår bærekraftstrategi. Begge selskapene er allerede i dag samfunnsengasjerte og gode på å ta inn lærlinger. Sammen skal vi endre en hel bransje og styrke arbeidet med bærekraft, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen i en pressemelding.

Lokal forankring

Multiflis AS ble etablert av Arne Eivind Andersen og Tor Johnny Herregården i 2008. Petter Aksel Birkeland ble medeier i 2015. I 2017 ble de kåret til Årets gasellebedrift i Aust-Agder. De leverer tjenester innen mur, flis, maling og gulv, og jobber hovedsakelig i Agder, men har også oppdrag over hele landet. Multiflis har også fått oppmerksomhet for sitt arbeid med inkludering. 

– Å bli med i Håndverksgruppen vil være et springbrett som kan styrke oss ytterligere og sikre videre vekst, sier daglig leder i Multiflis AS, Petter Aksel Birkeland.

C. Kristoffersen & Sønn er en veletablert familiebedrift fra Horten. De har eksistert siden 1853 og drives nå av femte generasjon ved Øyvind Kristoffersen. Bedriften leverer tjenester innen maling, gulv og flis. De har en sterk forankring lokalt og har bidratt inn til en rekke frivillige initiativ.

– Vi har en tydelig vekststrategi, der vi er på kontinuerlig jakt etter solide, fremoverlente håndverksbedrifter som deler våre verdier. Vi skal både vokse organisk, og gjennom å inkludere nye selskaper innenfor eksisterende kjernevirksomhet. Det lokale fotavtrykket er avgjørende for oss, og derfor beholder alle selskapene sine tradisjonsrike selskapsnavn, ledelse og bedriftskultur når de blir en del av familien sier Emblem.

Store ambisjoner innen bærekraft

Ved å satse systematisk på bærekraft vil Håndverksgruppen bidra til FNs Agenda 2030.

– Vi har store ambisjoner innen samfunnsansvar og bærekraft, der spesielt miljø og arbeidsliv står sentralt. For eksempel jobber vi med sirkulærøkonomi ved å øke gjenbruk av materialer, og vi har som mål at alle våre biler skal være utslippsfrie innen 5 år. I tillegg er det helt avgjørende å investere i folkene våre. Ordnede arbeidsforhold og strukturert satsing på nye lærlinger er viktig for oss. Hele 7 prosent av våre ansatte er i dag læringer og ved å utvikle nye fagarbeidere og begrense bruken av innleid arbeidskraft legger vi også grunnlaget for gode og trygge arbeidsplasser og faglig sterke miljøer, sier konsernsjef Øyvind Emblem

Kjøpesummen på de to bedriftene er konfidensiell mellom partene, men alle eierne reinvesterer en betydelig del av salgssummen og blir aksjonærer i Håndverksgruppen.

Powered by Labrador CMS