– Ta i bruk Smittestopp-appen

BNL oppfordrer bedrifter og ansatte i byggenæringen til å laste ned den nye versjonen av Smittestopp-appen fra Folkehelseinstituttet. – Dette er et svært viktig verktøy som vil bidra til bedre smittesporing, sier Jon Sandnes, adm.dir. i BNL.

Publisert

BNL lanserer i dag en ny bransjestandard for smittevern. Her anbefaler de alle å ta Smittestopp-appen aktivt i bruk.

– Det er en krevende tid for mange bedrifter. Det er viktig at næringen til enhver tid følger de oppdaterte smittvernsrådene, slik bidrar vi til raskere å komme tilbake til hverdagen, sier Jon Sandnes, i en pressemelding.

Bør gå foran

Gjennom et godt samarbeid med Folkehelseinstituttet ønsker de nå å gå foran som en stor arbeidsintensiv næring til å anbefale tilgjengelig verktøy for å bedre muligheten for smittesporing.

– Derfor har vi i vår siste utgave av bransjestandard for smittevern på byggeplass oppfordret alle som jobber på byggeplassen eller som har kortere opphold på byggeplassen, til å ha den nye versjonen av Smittestopp i aktiv bruk, sier Sandnes videre.

Han peker på at det er frivillig å bruke appen, så dette er kun en oppfordring og ikke et krav.

– Byggenæringen er en stor næring med over 230 000 ansatte bare i den utførende delen. Det vil få stor betydning om vi i vår næring går foran og tar denne appen i bruk mer systematisk og slå ned smittetilfeller, sier Sandnes.

På flere språk

Appen vil varsle deg om eventuell nærkontakt med en som har testet positivt for covid-19. Om du selv tester positivt, kan du bidra til å forebygge smittespredning ved at andre blir varslet gjennom "Smittestopp".

– Vi er veldig glade for at byggenæringen oppfordrer til bruk av appen, og går foran i å se nytten denne appen kan ha i næringslivet. Smittestopp kan åpenbart være til stor nytte i arbeidsmiljøer med mange folk og stor mobilitet. Vi håper også andre arbeidsplasser hvor mange jobber fysisk i nærheten av hverandre også vurderer dette, sier assisterende direktør i Folkehelseinstituttet Gun Peggy Knudsen.

Den nye versjonen av Smittestopp-appen skal også lanseres på andre språk i slutten av februar, noe som også gjør det enda mer tilgjengelig for byggenæringen som har et stort anslag av utenlandsk arbeidskraft.

Powered by Labrador CMS