
Tettere på bransjen
Ny firmabil og ombygd kurs- og kompetansesenter. – Målet vi som opplæringskontor har med dette er å komme tettere på bransjen, sier Jørgen Eikeskov i Opplæringskontoret for Overflateteknikk – vest.
Opplæringskontoret for Overflateteknikk-vest anskaffet seg nylig en firmabil som de blant annet skal bruke i rekrutteringsøyemed.
– Den skal brukes til å reise rundt på lærlingesamtaler, forteller daglig leder Jørgen Eikeskog i Opplæringskontoret for Overflateteknikk-vest (OOV).
Skannbar QR-kode
Bilen skal også brukes for å gjøre OOV mer synlig i bybildet. Bilen er dekket med iøynefallende reklame på alle sider, til og med på taket.
– Vi har selvsagt fått påført en skannbar QR-kode som leder til vår nettside, sier Eikeskog, og legger til:
– Jeg vil påstå at vi ligger langt fremme på nettsatsingen vår.
Valget falt på BMW i3, en liten elbil, ettersom en skal ta miljøhensyn der en kan.
– Den skal brukes mest i byen, men er også kjøpt med tanke på at den kan gå helt til Stord og Odda, der vi også har lærlinger.
Del av større satsing
Bilkjøpet er en del av en større satsing som de har startet, som også inkluderer nettsatsing og kurs- og kompetansesenter, som de så godt som er i mål med.
OOV har i flere år hatt en prøvestasjon for fagdager og lignende. Nå i koronatid er prøvestasjonen blitt ombygd til et kurs- og kompetansesenter for hele næringen innenfor gulv og maling i Vestland Fylke.
– Målet vi som opplæringskontor har med dette er å komme tettere på bransjen, sier Eikeskov og legger til at kurs- og kompetansesenteret er til fri bruk for bransjen. Ønsker for eksempel en leverandør å kurse i et bestemt produkt kan de få bruke lokalene som de ønsker, uten betaling.
– For oss er det veldig viktig å ha kontakt med markedet, for å blant annet få innsikt i nye produkter, verktøy og teknikker som vi kan bruke i opplæringsøyemed og i bransjen generelt.
Vanskelig å rekruttere i koronatid
Eikeskov legger ikke skjul på at koronaviruset har lagt en markant demper på rekrutteringsarbeidet siste året.
– Oslo og Bergen er nok de byene som foreløpig har merket det mest.
Tidligere har de flere ganger i året arrangert fagdager for skoleelever, hvor de har presentert faget og ungdom har fått prøve seg på praktisk fagarbeid. I koronaperioden har de i stedet kjørt en del digitale kampanjer som har gitt veldig god, og målbar, respons.
– Det vi har brukt tid og penger på i denne spesielle tiden er nett og ombygging av prøvestasjonen. Dette er noe vi har hatt planer om lenge, og under korona var det en gylden mulighet til å få det gjort.