Tradisjonsrikt gulvselskap inn i Håndverksgruppen

– Nå innlemmes Andersson og Kjærnsmo AS som det 54. selskapet i gruppen og som det første rene gulvselskapet forteller Øyvind Emblem, administrerende direktør i Håndverksgruppen AS.

Publisert

Oslo-bedriften Andersson og Kjærnsmo AS har røtter helt tilbake til 1957, og leverer alt innen gulvbelegg, tepper, linoleum, tapetserarbeider, universell utforming og gulvavretting.

Lange tradisjoner

Byggtapetsermester Ragnar Andersson etablerte sitt selskap i 1957. Noen år senere, i 1963, etablerte Byggtapetsermester Kenneth Kjærnsmo sitt selskap. Gjennom mer enn 65 år har Ragnar Andersson og Kenneth Kjærsmo satt sitt preg på byens utvikling med byggtapetserarbeider på tusenvis av leiligheter, flere hundre skole- og kontorbygg, samt offentlige bygg som sykehus, barnehager, konsert/kinosaler og teaterbygg.

Ragnar Andersson og Kenneth Kjærnsmo var ikke bare konkurrenter, men også bransjekollegaer. Dermed var det ikke helt unaturlig at disse tradisjonsrike selskapene fant hverandre i 2020.

Andersson og Kjærnsmo AS har i dag 22 ansatte der 2 av disse er lærlinger. Bedriftene har alltid vært opptatt av å drive aktiv opplæring og utvikle sine ansatte til å være stolte av sitt fag.

– Vi er hele tiden på utkikk etter flere lærlinger, men det er utfordrende å finne lærlinger i dag, sier daglig leder Tom Kjærnsmo, i en pressemelding.

– Vi ser at flere av bedriftene våre har utfordring med å få ta i mange nok folk. Vi har derfor lansert en rekrutteringsportal som forhåpentligvis vil forenkle denne prosessen for våre døtre, forklarer Øyvind Emblem.

Deler verdier

I tillegg til fokus på ansattes trivsel, har Andersson & Kjærnsmo også hatt fokus på bærekraft, miljø og etikk.

– Det at Håndverksgruppen har de samme verdiene, var helt avgjørende for at vi nå kan gå en spennende fremtid i møte sammen, sier Tom Kjærnsmo.

Kundene de har i dag er i hovedsak små og store entreprenører, kontorbedrifter, institusjoner, og noen privatpersoner.

– Håndverksgruppen vil gi styrke i konkurranse med de større virksomhetene, blant annet ved tilgang på bedre administrative ressurser og kunne dele på mannskap ved store oppdrag, svarer Tom Kjærnsmo optimistisk.

– Vi er enormt stolte over at en tradisjonsrik bedrift som Andersson & Kjærnsmo har valgt å bli en del av gruppen. Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent samt lære av Andersson & Kjærnsmo, sier en stolt konsernsjef Øyvind Emblem.

Powered by Labrador CMS