Frikjent på absolutt alle punkter

Publisert

-Dette er en gledens dag - og en ganske så hektisk en. Men det gjør ingenting, når man blir frikjent fullstendig i en så alvorlig sak. Nå har jo Økokrim 14 dager på seg til å anke, så vi får se hvordan dette går. Men i dag er jeg bare glad.

Lars Barg uttaler seg forsiktig til Maleren, men legger likevel ikke skjul på at han er både glad og lettet over dommen fra Oslo Tingrett, som lyder på full frifinnelse for alle tiltalepunkter. Politiadvokat Maria Bache Dahl i Økokrim sier i en kommentar til E 24 at de tar rettens dom til etterretning.

-Vi kan se at dommen er grundig. Retten har vurdert veldig mange av momentene og anførselene vi har trukket frem, så dette er noe vi bare må se mer nøye på, sier altså Dahl til E 24.

Lettet

-Det er klart at jeg er lettet i dag. Jeg har jo hele tiden stått på at jeg ikke har gjort noe straffbart, og det viste seg altså at Oslo Tingrett var enig med meg i det. Det fleste vet jo at jeg har stått på hardt mot svart arbeide og useriøse aktører, så jeg er kanskje ekstra glad på den bakgrunnen. Men som sagt: Nå har Økokrim 14 dager på seg til å vurdere om de skal anke eller ikke, så vi får vente litt og se hva som skjer. Men jeg forbeholder meg retten til å være lettet i dag, sier en smilende Lars Barg til Maleren.

Barg hadde tillitsverv i MLF da Økokrim slo til, og ble suspendert fra dette vervet. Han hadde til da vært toneangivende i arbeidet mot useriøsitet og svart arbeide, og Økokrim har tidligere uttalt til Maleren at nettopp dette gjorde at man var ekstra fokusert på å få Barg dømt.

Oslo tingrett skriver blant annet i premissene: "Malerne LBAS fikk levert til oppdraget i Stortinget tilfredsstillende malerarbeide, og retten er ikke overbevist om at Barg faktisk mistenkte at disse malerne arbeidet svart."

 

Powered by Labrador CMS