Hvem blir mester under NM i malerfaget?

Det blir spenning, konsentrasjon og stressmestring som sår i fokus når finalistene både innenfor maling og gulvlegging skal kjempe om å kunne kalle seg norgesmester i en av de to disiplinene. Konkurransen går av stabelen under «Bygg Reis Deg" 18-21 oktober.

Publisert

Nylig fikk de deltagende lærlingene to dagers trening under dyktig veiledning på Stovner videregående skole i Oslo. Det blir altså konkurrert i 2 disipliner innenfor malerfaget: Maling og gulvlegging.

Toppidrett

-Når dere kommer hjem har dere omtrent tre uker til finalen 18. oktober. Det gjelder å bruke tiden godt og trene på egenhånd. Tenk på dere selv som toppidrettsutøvere. Jo mer de trener, jo bedre blir resultatene, formanet kompetanse- og utviklingssjef i Maler- og byggtapetserernes Landsforbund, Kari Silsand Wilsgård til lærlingene i forkant av treningsdagene. Det blir deltagere fra hele landet, og det var ingen ting å si på spenningen hos de frammøtte under oppkjøringen til finalen. Deltagerne er: Tomas Øyen Kristensen er 19 år, fraTrondheim, som er samboer, lærling og liker varierte arbeidsdager. Han mekker gjerne bil på fritida. Konkurrerer i malerfaget. Petter Strandmo Isaksen konkurrerer i gulvlegging, kommer fra Oslo og er også 19 år og lærling. Han liker å se filmer og spille spill utenom jobben. Så er det Nicolai Kristiansen fra Akershus: Han konkurrerer også i gulvlegging, er 21 år og trives utrolig godt med det yrket han har valgt seg.

NM i malerfaget

Heidi Domaas konkurrerer i malerfaget. Hun kommer fra Møre og Romsdal, og er 24 år og lærling. Liker at jobben gir rom for kreativitet og at den er variert. Liker best restaurering. Trener styrke på fritiden. Den femte deltageren er Ewelina Sekiw, som også konkurrerer i malerfaget. Hun er 20 år og kommer fra Oslo. Hun har visst lenge at det var maler hun skulle bli, og liker å jobbe med sjablonger og tegne på frihånd. Hun trener også styrke på fritiden, og er opptatt av kosthold.

Powered by Labrador CMS