Demo-møte i Drammen gjennomgikk ny standard

-Det ble virkelig «stinn brakke» da vi inviterte til demo-møte og opplysning om de nye endringene i NS 3420-T hos Mal Proff i Drammen rett før jul. Vi måtte faktisk dele opp i to grupper for at alle skulle få plass. Men pizzaene tok vi sammen!

Publisert

Malermester Thomas Iversen er Jotuns stedlige representant i Drammen, og har blitt noe av en kjendis langt ut over byens grenser for sin innsats sammen med malermester Alexander Molvig fra Flügger. På oppdrag av Drammenslauget har karene jobbet fram en malerlinje ved Åssiden videregående skole. Denne gangen var det imidlertid helt andre ting som sto på agendaen, og han hadde med seg kollega Morten Sæther, som også foreviget seansen gjennom bildene vi presenterer i denne reportasjen.

55 påmeldte

-Det ble en langt større oppslutning enn dere hadde forventet, Iversen?

-Ja, det skal jeg hilse og si! Nå er jo vi i Jotun og i malerbransjen generelt kjent for å være optimister, men å håpe på at såpass mange som 55 stykker skulle melde seg på demodagen vår, det hadde nok ikke selv de mest fremoverlente sett for seg. Ikke desto mindre var det akkurat det som skjedde, og vi fant ut at det ble best at vi delte opp hele greia, slik at vi sikret oss at alle fikk god informasjon om de nye endringene i standarden, og dessuten skikkelig informasjon og demonstrasjon fra de leverandørene som var på plass denne dagen, smiler han.

-Men var det virkelig endringene i standarden som trakk folk?

-Ja, hovedsakelig var det nok det, men vi hadde jo også lagt opp til spennende demonstrasjoner denne dagen, så det var kanskje litt blandet. Likevel synes jeg det er fint å oppleve at bedriftene ønsker seg informasjon om endringene i NS 3420-T, samt en gjennomgang av hvilke produkter og verktøy som egner seg best når gipsplater skal helsparkles på nye prosjekter. Flere mener jo dessuten også at Drammensdistriktet har et unikt malermiljø hvor man syns det er hyggelig å møte bransjekollegaer i slike settinger, samtidig som man ønsker å tilegne seg så mye relevant kompetanse som mulig.

-Og du er vel kanskje ikke veldig uenig?

-Jeg er dønn enig med de som mener det, humrer Iversen.

Standard

-Hvordan ble endringer og demonstrasjoner mottatt av de fremmøtte?

-Jeg må bare si at jeg er imponert. Det generelle kompetansenivået til mine kunder i Buskerud er skyhøyt, og det gleder mitt malerhjerte at vi har dette sterke fellesskapet som bidrar til økt kompetanse for hver og en av oss!

-Dagen ble tettpakket?

-Ja, det får vi jo virkelig si. Gruppe 1 møtte opp kl. 10.00, og vi startet med en gjennomgang av de mest vesentlige endringene i standarden ved å se på Tabell T3 og Tabell T2 sammen.

Deretter tok vi en praktisk demo ved Roger Devlin på Gracos sparkelsprøyte Texspray Mark X, hvor vi påførte Jotun Prosjektsparkel på gipsplater vi hadde montert på pallereolene dagen i forveien. Til slutt demonstrerte Lars Petter Rustan Mirka Leros slipemaskin på forhåndsparklede flater, samt Jordans rullesortiment med Jotuns nye Jotaproff Prima Clean 05.

Slik fikk vi vist frem nesten hele behandlingsprosessen som møter malerne på nye prosjekter i nær fremtid.

-Slikt kan man bli sulten av å overvære?

-Helt klart, og klokka 11.30 kom pizzabudet med 24 rykende ferske pizzaer. Gruppe 2 fikk beskjed om å møte opp samtidig med pizzaleveransen, og dermed ble det «stinn brakke» på Mal Proff Drammen den halvtimen vi brukte på bespisning.

Kl. 12.00 dro gruppe 1 videre på jobb, mens gruppe 2 var på demo frem til kl. 13.30.

I etterkant av demoen har vi fått mange positive tilbakemeldinger fra malere som syns det var fint med en gjennomgang av sprøyter, dyser, slipemaskiner, slipepapir kontra slipenett og korningsstørrelse, malerruller, og se hvordan alt dette brukes med Jotun Prosjektsparkel og Jotaproff Prima Clean 05.

-Det høres nesten ut som om at suksessen kunne eksporteres andre steder?

-Dette opplegget kommer vi nok til å kjøre i flere byer etter nyttår, ja. Trivelig å se og møte så mange engasjerte kolleger på ett brett, sier en smilende fornøyd Thomas Iversen.

Powered by Labrador CMS