Vil lære alle norsk

Regjeringen vil gi flere mulighet til å lære norsk på arbeidsplassen – BNL vil gjøre det obligatorisk for alle arbeidsinnvandrere.

Publisert

Norskkunnskaper fremmer godt arbeidsmiljø, sikker produksjon og produktivitet, mener BNL. Organisasjonen vil helst ha obligatorisk norskopplæring for alle arbeidsinnvandrere.

Forstår kulturen

– Dette vil dem gode muligheter på arbeidsmarkedet generelt fordi det å beherske norsk også gir en tilgang til å forstå den norske kulturen med selvstendige medarbeidere og flat struktur. Vi vet at mange blir lenge i Norge, og gode norskkunnskaper vil bidra til at det ikke blir «låst inne» ved omstillinger og ledighet, uttaler BNL.

Organisasjonen gleder seg likevel over at regjeringen går et stykke på vei og legger til rette for at bedrifter kan få penger til å gjennomføre slik opplæring.

40 prosent gir opplæring i dag

– Det å kunne norsk er en forutsetning for å kunne ta del i norsk samfunns- og arbeidsliv. Derfor vil jeg gi flere mulighet til å lære seg norsk samtidig som de er i jobb, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– 40 prosent av bedriftene tilbyr de ansatte norskopplæring i dag. Det er også en del bedrifter som sier at manglende norskkunnskaper hos de ansatte bidrar til at bedriften blir mindre effektiv, sier Isaksen.

Powered by Labrador CMS