Viser ungdom veien til byggenæringen

BNL gjør et fremstøt mot alle rådgivere på ungdomskoler i Norge for å vise hvilke muligheter som finnes for ungdom som velger yrkesfag.

Publisert

– Vi opplever at det er mange som velger bort fagene våre fordi de ikke er klar over hvilke muligheter som byr seg innenfor bygge- og anleggsnæringen, sier Kari Silsand Wilsgård i BNL.

«Veikart»

Mange tiendeklassinger skal velge vei videre i ukene som kommer.

– BNL har fått flere tilbakemeldinger om at mange velger bort yrkesfag fordi de er usikre på hvilke muligheter denne retningen gir videre, sier Kari Silsand Wilsgård. Hun er rådgiver i BNL og ansvarlig for blant annet rekruttering.

– Derfor kom vi på ideen om å lage denne plakaten – eller «veikartet». Den illustrerer stegene og mulighetene på en enkel, morsom og forklarende måte.

Plakaten er sendt ut sammen med et informasjonsbrev til rådgivere på alle ungdomsskoler i landet.

– Godt valg

– Plakaten gjør synlig hva valget av yrkesveien innebærer. Den minner rådgiverne på at byggenæringen er godt valg for ungdom og at det også er mulighet til å ta påbygg etter yrkesfag, sier Wilsgård.

Bedriftene i byggenæringen klarer ikke å skaffe nok kompetent arbeidskraft.

– Dette gjør oss bekymret for den fremtidige byggeaktiviteten i Norge. Det er behov for mer enn 35.000 nye boliger hvert år, men det var bare 4700 som søkte om læreplass i vår bransje i år, sier Kari Silsand Wilsgård.

Powered by Labrador CMS