Vil begrense arbeidsinnvandring

SV vil vurdere å begrense arbeidsinnvandringen fra EØS-land.

Publisert

Høy arbeidsledighet og tusenvis av flyktninger truer et anstendig arbeidsliv og kan føre til mer arbeidslivskriminalitet, mener SV. Nå vurderer partiet å begrense arbeids­innvandring fra EØS, skriver Klassekampen.

Vanskelig å skaffe arbeid

– I en situasjon der det er et stort press på arbeidsmarkedet, er vi nødt til å diskutere hvordan vi best kan regulere det for å sikre et godt og anstendig arbeidsliv. Det sier stortingsrepresentant Kirsti Bergstø til avisen.

– Vi har hatt en høy arbeidsinnvandring over tid til Norge, og det har virket inn på graden av sosial dumping. Vi ser at arbeidsløsheten i Norge går opp, og at vi har utfordringer med å sikre mennesker arbeid. Nå er det en stor flyktningstrøm som kommer, som også skal inkluderes i arbeidslivet. I den situasjonen er det viktig at vi sørger for en politikk som sikrer arbeid og aktivitet for alle, sier Bergstø.

H og Ap sier nei

Hun frykter press på arbeidsmarkedet, mer uorganisert arbeidsliv, færre faste stillinger og mer arbeidslivskriminalitet. Kirsti Bergstø mener asylsøkerne ikke nødvendigvis kan erstatte europeiske fagarbeidere ikke nødvendigvis kan erstattes av asylsøkernes arbeidskraft, men sier til Klassekampen at det å bekjempe useriøse forhold er hovedpoenget med debatten.

Høyre og Arbeiderpartiet avviser utspillet. Høyres Arve Kambe mener det er behov for arbeidsinnvandrerne, mens Arbeiderpartiets Dag Terje Andersen vil ha sterkere tiltak mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

 

Powered by Labrador CMS