Hesstvedt: – Svennene er vinnerne

Hesstvedt: – Svennene er vinnerne

Publisert

Rekruttering og kommunikasjon sto sentralt da den nye MLF-sjefen møtte organisasjonen for første gang.

Før generalforsamlingen åpnet offisielt lørdag formiddag, presenterte MLFs nye daglige leder seg for organisasjonen.

– Det er mange etapper i dette løpet, og mange av dem må dere være med og løpe, varsler Stein Hesstvedt, som spesielt peker på laugene.

Vil møte laugene

Og laugene, dem vil han legge vekt på å møte.

– MLF og laugene er to parhester som må samarbeide, sier Hesstvedt. Han er også opptatt av å se på om laug og forbund har overlappende funksjoner som går ut over økonomien, og om de kan jobbe smartere.

Bransjepolitikk, tilbud og fordeler i MLF, rekruttering og økonomi er de andre punktene som den nye daglige lederen trekker frem som fokus fremover.

– Gullkantet fagutdanning

– Det vi må få frem, er at det er svennene som er fremtidens vinnere. Det er gullkantet å ha en fagutdanning. Og vi må også markedsføre hvilke muligheter det er videre hos oss, sier Stein Hesstvedt.

Han trekker frem den nye mesterutdanningen innen byggfagene som et fantastisk tverrfaglig samarbeid. – Målet er å tilby utdanning som ligger tettere opp til den praktiske hverdagen. Vi er alle ambassadører, og vi må oppfordre svennene til å gå videre, sier den nye MLF-direktøren.

Sosiale medier

Hesstvedt er opptatt av kommunikasjon: Det er satt i gang arbeid med ny nettside, og han vil bruke Maleren.no for å få ut de gode historiene om store og små jobber. – På sosiale medier må vi være aktive daglig, og vi må se på andre kanaler, som Linkedin og Youtube.

Han vil forenkle MLFs nettside med tre hovedbudskap: «Bli medlem», omdømme og arrangement.

– Menneskene som teller

– Men midt i denne digitale hverdagen er det menneskene som teller. Anna Furhoff Jensen sier det i intervju med Mestern: «Vi må ha noen som maler for oss». Menneskene er vårt aktivum og vår kapital, og dere må være malerfagets og MLFs ambassadører ute, sier Stein Hesstvedt.

Mer om MLF-landsmøtet kan du lese i Maleren nummer 6–7. Der er også den nye mesterutdanningen tema over åtte sider.

Powered by Labrador CMS