Fullførte ikke, men lærte mye i EM

Michael Stark måtte gi seg i gulvlegger-EM akkurat da han hadde begynt på det han kan best. Men han kommer hjem med nyttig lærdom.

Publisert

Fredag formiddag måtte Norges representant blant gulvleggerne i Euroskills legge fra seg kniven. Han kuttet seg i fingeren, førstehjelperne på stedet fastslo at han måtte på sykehus for å få behandlet såret, og det endte med strips og forbud mot å arbeide videre.

– Ville gjort det bra

– Det er synd, for dette vet jeg at Micke ville ha gjort fint, sier sjefen hans, Finn Åge Romøren. Malermesteren er daglig leder i Ivar Romøren Maler- og Byggtapetserfirma i Tønsberg.

Da han skadet seg, hadde Michael Stark nemlig gjort ferdig parketten. Der stiller den norske deltageren med et handikap, siden de norske gulvleggerne ikke er vant til å arbeide med parkett.

Linoleum

Det var da han hadde gått over på linoleum før konkurransen skulle avsluttes med teppelegging, at kniven glapp.

–Parketten hadde jeg ikke så mye peiling på hvordan jeg skulle gjøre godt nok, men linoleumsjobben hadde jeg fått til å flyte, sier Stark.

– Nå har jeg sett på det de andre har levert, og dette hadde Micke gjort like godt, mener Finn Åge Romøren.

Lærte av konkurrentene

Den norske deltageren kommer tilbake fra konkurransen i Göteborg en erfaring rikere og med nyttig lærdom. – Jeg har lært bedre måter å gjøre detaljer på bare ved å se på noen av de andre konkurrentene, forteller han.

Finn Åge Romøren er imponert over det han har sett av Europas beste unge gulvleggere og malere på Euroskills, EM for unge håndverkere i Göteborg:

– Dette er helt rått. Dette er noe som Norge burde visst om, sier malermesteren.

Bra for rekrutteringen

Bare i løpet av oppholdet har han blitt kontaktet av norske skoler som har sett det samme som mestrene: Rekrutteringen faller, og det trengs slik positiv informasjon om hva flinke fagfolk kan oppnå.

– Vi må få dette opp i dagen og gjøre det populært. Konkurranse skaper status – det er det ikke tvil om når vi ser dette. Her burde Dagsrevyen vært, mener Finn Åge Romøren.

Bare den første konkurransedagen var 21.388 tilskuere innom Euroskills – de fleste av dem fra svenske skoler. Arrangøren venter 45.000 totalt, men foreløpige tall tyder på enda flere besøkende.

Powered by Labrador CMS