NM I OVERFLATETEKNIKK: Sammen med IFI og 20 leverandører i bransjen har MLF den siste tiden jobbet iherdig for å komme i mål med å bygge og organisere standområdet hvor NM arrangeres på Bygg Reis Deg i Lillestrøm denne uka.

NM-deltakere i flytsonen

Dag to av NM i Overflateteknikk er godt i gang på Bygg Reis Deg i Lillestrøm. Deltakerne har startet på konkurransens mer krevende oppgaver, og det myldrer av nysgjerrige tilskuere rundt konkurranseområdet.

Publisert Sist oppdatert

Kompetanse- og utviklingssjef Kari Wilsgård i MLF kan fortelle at det var mye nerver blant deltakerne da de startet i går. Men da de kom i gang med oppgavene, kom de raskt inn i flytsonen og jobber nå konsentrert.

Sammen med IFI og 20 leverandører i bransjen har MLF den siste tiden jobbet iherdig for å komme i mål med å bygge og organisere standområdet.

– Det var deilig da vi kom i gang i går. Da deltakerne var i gang og jobbet, kom de inn i flytsonen og etter hvert merket de ikke så mye til folkene rundt, sier Wilsgård.

Hun understreker at det er krevende oppgaver de har fått, både gulvleggerne og malerne.

– Vi ser nå at de har trent masse siden samlingen. Det er veldig gøy å se hvor engasjerte de er, sier Wilsgård, og legger til at det vil vise seg på resultatene hvem som har trent mest.

– Det har vært mye publikum som kommer og lar seg imponere over at vi har så flinke folk i bransjen. Dette arrangementet er viktig både for å rekrutteringen til bransjen og for å heve kompetansenivået generelt, sier hun.

God stemning i gruppen

Utøverne selv bekrefter at de nå har fått roet nervene. I går fikk de unna grunnarbeidet, og i dag er det de store oppgavene som begynner.

– Jeg tar en ting av gangen. I går syntes jeg det gikk bra, og fikk gjort mer enn jeg hadde trodd. Det gjelder alle sammen har jeg inntrykk av, sier Sander Kvittingen (25), som til daglig jobber for Malermester Kvittingen i Bergen.

Han tror det blir tapet, finish på dør og strektegningen som blir mest utfordrende for malerne.

– Da er det helheten og finishen på detaljene som blir avgjørende, sier Sander, som tror konkurransen bidrar til å vise fram bredden i faget.

– Her får vi vist fram flere sider av både maler- og gulvleggeryrket. Jeg tror det kan bidra til at enkelte kan få øynene opp for faget.

Han kan fortelle at deltakerne har tilbrakt både treningssamling og disse dagene sammen og blitt godt kjent.

– Vi heier nesten på hverandre. Det er en veldig god stemning i hele gruppen.

REKRUTTERING: – Her får vi vist fram flere sider av både maler- og gulvleggeryrket. Jeg tror det kan bidra til at enkelte kan få øynene opp for faget, sier Sander Kvittingen (25).

Blir en jevn konkurranse

Fagekspert Espen Josten i Tarkett syntes deltakerne klarer seg veldig bra.

– De har fått vanskelige oppgaver. Men det er tydelig at de har trent, og de har nå kommet veldig godt i gang. Basert på det vi har sett til nå tror jeg dette blir en jevn konkurranse, sier han.

For gulvleggerne tror han det vanskeligste vil bli innfelling av sirkel i fire farger på linoleum.

– Og så er det veldig mange små biter på LTV-oppgaven, sier Josten.

Han tror NM er veldig viktig for rekrutteringen til faget.

– Det har vært en del skoleklasser her. Faget er så mye mer enn folk tror. Det får vi vist fram på en veldig god måte her. Det er engasjerte deltakere som gjør et veldig godt håndverk.

Powered by Labrador CMS