SELGER LIVSVERKET: De ansatte i Murerfirmaet Johannessen & Hagen blir nå en del av Håndverksgruppen. Her foran teglsteinsfasaden til Politistasjonen Syd i Heimdal.

Håndverksgruppen styrkes med tre nye selskaper

Håndverksgruppen innlemmer nå ytterligere tre selskaper i konsernet; Sletvold Tapet & Gulv, Johannessen & Hagen, samt Paintab Sverige AB.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er svært tilfreds med oppkjøpet av disse tre bedriftene. Dette er veldrevne og solide bedrifter med dyktige ansatte som passer svært godt inn med vår profil. De vil bidra til å styrke Håndverksgruppen som helhet, sier konsernsjef Øyvind Emblem i en pressemelding.

Håndverksgruppen har siden juli 2020 kjøpt opp til sammen 29 selskaper, hvorav to i Sverige.

Vokser på Østlandet

Håndverksgruppen har en sterk tilstedeværelse på Østlandet, og det siste oppkjøpet styrker nå posisjonen i regionen.

Sletvold Tapet & Gulv er en tradisjonsrik familiebedrift, lokalisert på Jessheim utenfor Oslo. Selskapet har sju ansatte, og drives i dag av brødrene Knut og Thomas Sletvold. Selskapet omsetter for om lag 20 millioner i året.

– Vi har stått på egne bein siden 1949, og vi er nå tredjegenerasjons eiere. Håndverksgruppen er en seriøs og god partner som kan utvikle Sletvold Tapet & Gulv videre. Vi ser veldig positivt på å bli en del av et større system. Det var en del av drivkraften vår, sier daglig leder Knut Sletvold.m

DRIVKRAFT: Daglig leder Knut Sletvold (t.h) og formann Christian Holen sier det er positivt for Sletvold Tapet & Gulv å bli en del av et større system gjennom Håndverksgurppen.

Murerfirma i Trondheim

Murerfirmaet Johannessen & Hagen i Trondheim er blant de siste selskapene i Midt-Norge som nå blir en del av Håndverksgruppen. Bedriften jobber tett opp mot større og etablerte entreprenører, og selskapet har spesialisert seg på murarbeid og flislegging. Selskapet omsatte i fjor for 17 millioner kroner.

– Vi har de siste to årene diskutert hvor veien går videre. Vi ønsket å videreutvikle selskapet, og da Håndverksgruppen kom på banen, passet det som hånd i hanske. Vi blir nå en del av et større fellesskap, og vi får flere å spille på lag med. Det var viktig for oss, sier daglig leder Borgar Hagen.

Johannessen & Hagen ble etablert i 1986, og er lokalisert i Heimdal. Borgar Hagen har ledet selskapet siden starten, og han overlater nå den daglige driften til murmester Erlend Johannessen. Selskapet har de siste årene vært involvert i en rekke større byggeprosjekter, deriblant byggingen av den nye kampflybasen på Ørlandet, et omfattende mur- og flisarbeid på Britannia hotell i Trondheim, samt teglsteinsfasaden på den nye politistasjonen i Heimdal.

Ekspansjon i Sverige

Håndverksgruppen har store ambisjoner om vekst i Norden, og i det svenske markedet begynner det nå å skje ting.

– Vi har store planer for Sverige fremover. Vi er derfor glade for å kunne styrke virksomheten vår med et nytt malerselskap i Trollhättan, sier konsernsjef Øyvind Emblem.

Malerfirmaet Paintab Sverige AB ble startet av Mats Sörensen og Mårten Mårtensson i 2000. Selskapet har i dag 20 ansatte, og omsetter for 27 millioner kroner. Selskapet er lokalisert i Trollhättan, nord for Göteborg.

NY STRUKTUR: Mårten Mårtensson (t.v) og Mats Sörensen etablerte malerfirmaet Paintab Sverige AB i 2000. Nå selger de selskapet til Håndverksgruppen.

– Vi var i en prosess med å finne interessenter for å overta vår virksomhet, og det kjentes veldig positivt fra første dag vi kom i kontakt med Håndverksgruppen. Våre planer for videre vekst passet utmerket sammen med Håndverksgruppens visjon, sier daglig leder Mårten Mårtensson.

Paintab Sverige AB blir med videre som aksjonærer i Håndverksgruppen.

– Vi tror på den modellen som Håndverksgruppen har etablert, og vi har en egeninteresse av at vi skal fortsette å vokse i fremtiden. Det er en bra stimulans for vår del, sier Mårtensson.

Powered by Labrador CMS