AMBASSADØR: Johanna Rosenlund og Røros Malerservice jobber aktivt med rekruttering, ikke minst på sosiale medier. – Vi lager kule videoer med musikk til som vi legger ut, forteller den engasjerte maleren.

Månedens ambassadør: Johanna Rosenlund

Johanna Rosenlund er en malernerd som elsker å utfordre seg selv innen alt som malerfaget har å tilby.

Publisert Sist oppdatert

1. Hvorfor valgte du nettopp maleryrket?

Jeg har alltid vært interessert i farger. Pappa jobbet som billakkerer da jeg var liten, og iblant fikk jeg lov til å bli med ut i verkstedet for å se på alle fargeprøvene. Det var magisk for en liten jente på 6 år! Dette er starten på karrieren som maler. Jeg tok utdanning i overflatebehandling i Finland. 2013 ble det sølv i det finske mesterskapet i maling og tapetsering. Etter hvert flyttet jeg til Røros. Her trives jeg veldig godt og har mulighet til å utfordre meg selv innen alt som malerfaget har å tilby, noe jeg setter stor pris på!

Planen videre er å ta mesterutdanning og å starte egen bedrift.

2. Hva tenker du om fremtiden for malerfaget?

Jeg ser lyst på fremtiden, men vi må bli flinkere til å vise fram hva det å jobbe i malerfaget virkelig er. Det må bli kult igjen å være maler. Kanskje trenger vi flere oppussingsprogrammer på tv-en med unge malere som viser og inspirerer flere til å bli interesserte.

3. Hva med rekruttering? Hvordan jobber du og din bedrift med rekruttering/fremming av faget?

Vi har kontakt med den videregående skolen på Røros der vi holder foredrag for ungdommen. Vi har med elever på utplassering, og ikke minst er vi ganske aktive på sosiale medier. Rørleggersprekken er ikke kult lenger, så vi drar opp buksene, kler oss pent og lager kule videoer fra jobb med kul musikk som vi legger ut på sosiale medier.

4. Tips til teknikk eller kompetanseheving i faget ditt?

Jeg lærer alltid noe nytt, og jeg elsker det! Kollegene mine kaller meg malenerd, og det er nok sant. Jeg synes det er spennende å lese om nye ting innen malerfaget og da blir jeg inspirert til å pushe meg selv til å bli flinkere.

5. Har du noen tips/råd til en som går og vurderer å bli maler?

Prøv det! Det er veldig varierende arbeidsoppgaver, raske resultat og det finnes vel ikke noe bedre enn å være ute når det er finvær og inne når det regner og er kaldt.

6. Hva er en bra dag på jobb for deg? Hva har du i matpakken?

Jeg koser meg ekstra med jobben når jeg får lov til å male med linoljemaling eller å legge gulvbelegg. En kopp grønn te og podkast på øret er prikken over i-en. Matpakken ja, det blir nok alt fra himmel til jord. En gang hadde jeg pizza med tunfisk og ananas på, og fikk en del kommentarer på det, hehe.

Powered by Labrador CMS