Svenske Happy Homes blir en del av Mestergruppen-familien.

Mestergruppen kjøper svenske Happy Homes

En av Sveriges eldste fargehandelskjeder, Happy Homes Sverige AB, blir en del av Mestergruppen-familien.

Publisert

Happy Homes har over 80 butikker i Sverige som primært selger maling, gulv og tapet.

– Mestergruppen har evnen til å satse og være offensive, også i en krevende markedssituasjon. Vi er veldig fornøyd med å få Happy Homes inn i Mestergruppen, sier konsernsjef Mikkel Sandvik i en pressemelding.

– Happy Homes er en medlemseid kjede som passer veldig godt inn i vår forretningsmodell. Mestergruppens mål er å ha bransjens mest fornøyde og lønnsomme medlemmer, og i det oppdraget har vi en ambisiøs strategi om å vokse, sier Karin Eriksson, VD i Mestergruppen Sverige.

Medlemsbutikkene til Happy Homes vil bli medeiere i Mestergruppen Sverige AB, på lik linje med de svenske medlemmene i XL-BYGG og BOLIST.

Happy Homes

Happy Homes ble grunnlagt som faghandelskjede i 1962, da under navnet Färgsam. I 2010 ble kjedekonseptet og navnet endret til Happy Homes. Kjeden tilbyr maling, tapet og gulv fra en rekke kjente varemerker. I dag finnes det over 80 butikker i Sverige og hver lokale forhandler er også deleier i kjeden. Supportkontoret til Happy Homes ligger i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

– Mestergruppen er en ledende aktør innom byggevarehandel i Sverige og vi får nå en mulighet til å bli enda sterkere sammen. Vi har et nettverk av frittstående butikker og kan derfor samle våre innkjøpsvolumer og skape enda bedre kundeopplevelser, sier Magnus Ohlsson som er VD i Happy Homes Sverige.

Direktør for Handel Norge i Mestergruppen, Nils Sund, er fornøyd med å få inn Happy Homes i konsernet.

– Vi har lykkes godt med fargehandel i Norge. Mestergruppen er ledende i Norge innen overflatebehandling med kjedene våre: Fargerike, Kulør og Mal Proff. Nylig fikk vi inn 19 nye medlemmer i Kulør-kjeden med Nordsjö Idé & Design. Nå ønsker vi å bygge synergier på tvers av landegrensene. Happy Homes blir et viktig tilskudd for oss i Sverige hvor vi jobber med å ta markedsandeler. Videre har Farveringen et nært og godt samarbeid med Happy Homes i Norge, som vi ser frem til å videreutvikle, forteller Sund.

Medlemmene i Happy Homes har takket ja til å bli en del av Mestergruppen. 18. desember kommer den formelle avstemningen hvor eierne i Mestergruppen Sverige AB vil godkjenne nyemittering av aksjer til Happy Homes Sverige AB. Gjennomføring vil finne sted i januar 2024, heter det i i meldingen.

Powered by Labrador CMS