INNLEMMES: Eierne Ralf Lidberg (t.v) og Ulf Johansson i Borås Murningsarbeten blir nå en del av Håndverksgruppen. Dette blir det fjerde svenske selskapet som inngår i konsernet.
INNLEMMES: Eierne Ralf Lidberg (t.v) og Ulf Johansson i Borås Murningsarbeten blir nå en del av Håndverksgruppen. Dette blir det fjerde svenske selskapet som inngår i konsernet.

Overtar murerselskap i Borås

Håndverksgruppen fortsetter veksten i Sverige, og innlemmer nå murerfirmaet Borås Murningsarbeten.

Publisert

Håndverksgruppen har ekspandert raskt i Sverige, og gjør nå sin fjerde overtakelse av en svensk virksomhet. Nylig overtok Håndverksgruppen det svenske malerfirmaet Hagman och Hübinette Måleri i Stockholm. Nå står Borås Murningsarbeten for tur.

Borås Murningsarbeten har hovedkontor i Borås, like nord for Gøteborg. Selskapet har 35 ansatte og ligger an til en omsetning i år på om lag 60 millioner kroner.

– Vi er glade for å styrke vår satsing i Sverige gjennom Borås Murningsarbeten. Dette er et svært veldrevet firma med dyktige ansatte, og vi er imponert over selskapets vekst de siste årene, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen i en pressemelding.

«Mer enn bare mureri»

Borås Murningsarbeten ble startet av tre kollegaer i 2008; Ulf Johansson, Ralf Lidberg og Pierre Nilsson (Pelle) som gikk bort i 2012. Selskapet har spesialisert seg på murarbeid, teppelegging og flisarbeid.

– Da vi startet så var vi fem ansatte. Nå er vi 35 ansatte, og særlig de siste fire-fem årene har vi vokst raskt. Vi har et slagord i selskapet som sier «mer enn bare mureri», så nå har vi etablert en egen snekkeravdeling som også viser god vekst, sier daglig leder Ulf Johansson i Borås Murningsarbeten.

Murerfirmaet i Borås har et bredt kundegrunnlag i regionen, hvorav en stor andel av oppdragene kommer fra avtaler med kommuner og offentlige kunder, i tillegg til privatmarkedet, samt som underleverandør til større byggeprosjekter for ulike entreprenører.

– Vi har åpenbart gjort noe riktig underveis. Vi har aldri hatt som mål at vi skal bli store eller vokse for fort. Vi har hatt fokus på å holde det enkelt, og gjøre en så god jobb som mulig. Det har vist seg å være en god oppskrift, sier Johansson.

Del av noe større

Da Håndverksgruppen nylig tok kontakt, var de to eierne, Ulf Johansson og Ralf Lidberg, ikke særlig vanskelige å overtale.

– Vi hadde faktisk ikke tenkt på dette tidligere, men det kjentes veldig bra å få muligheten til å bli en del av noe større. Det blir mer profesjonelt, og vi jobber mot samme mål, sier Johansson.

Ralf Lidberg har jobbet som murer hele livet, og startet opp sammen med faren i ung alder.

– Vi har ikke hatt som mål å bli kjøpt opp, men det føltes veldig riktig, og vi grep muligheten da den dukket opp. Det er forlokkende å bli en del av Håndverksgruppen. Det gir en viss trygghet både for oss og alle ansatte. Nå får vi litt mer muskler og kraft bak selskapet, og det er viktig når vi nå skal fortsette veksten vi har hatt de siste årene, sier Ralf Lidberg.

Powered by Labrador CMS