FORNØYD: Daglig leder Raymond Berget (f.v.) og nestleder Mikkel Larsen i Løten Malerverksted ser fram til å bli en del av storfamilien i Håndverksgruppen
FORNØYD: Daglig leder Raymond Berget (f.v.) og nestleder Mikkel Larsen i Løten Malerverksted ser fram til å bli en del av storfamilien i Håndverksgruppen

To nye selskaper til Håndverksgruppen

Håndverksgruppen tilknytter seg to nye selskaper, Industrigulvspesialisten i Bergen og Løten Malerverksted.

Publisert

Håndverksgruppen er i sterk vekst, og består nå av 76 selskaper i Norge og Sverige.

– Vi har store ambisjoner for selskapene våre. Sammen skal vi endre en hel bransje, og vi jobber målrettet med bærekraft og sirkulærøkonomi. Vi er særdeles fornøyde med å styrke vår kompetanse innen gulv med Industrigulvspesialisten i Bergen, samt en solid malervirksomhet med Løten Malerverksted, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen i en pressemelding.

Gulvspesialist

Industrigulvspesialisten ble startet i 1997 av Per Olav Jensen og Geir Rune Berg. De to er fortsatt eiere og driver virksomheten som i dag er blitt en av de største gulventreprenørene på Vestlandet.

– Vi var to ansatte da vi startet, og i løpet av første oppstartsår omsatte vi for én million kroner hver måned. Vi fikk en «flying start», sier daglig leder Per Olav Jensen.

INNLEMMES: Daglig leder Per Olav Jensen (f.v.) og driftssjef Geir Rune Berg i Industrigulvspesialisten i Bergen blir nå en del av Håndverksgruppen.
INNLEMMES: Daglig leder Per Olav Jensen (f.v.) og driftssjef Geir Rune Berg i Industrigulvspesialisten i Bergen blir nå en del av Håndverksgruppen.

Nå teller virksomheten i Godvik like utenfor Bergen sentrum 35 ansatte, og selskapet oppnådde i fjor en rekordomsetning på 98 millioner kroner. Selskapet er spesialister på gulvavretting, trinnlydgulv, industribelegg og gulvstøp, og utfører oppdrag til alle typer bygg og bruksområder.

– Hovedjobbene vi gjør er i Bergen, men geografisk dekker vi store deler av gamle Hordaland fylke, sier Jensen.

Industrigulvspesialisten står blant annet bak flere omfattende prosjekter som renoveringen av Hotell Norge i Bergen, hvor selskapet hadde ansvaret for 30.000 kvadratmeter med gulvflater. I tillegg er selskapet involvert i prosjekter innen nybygg og renoveringsarbeider, som ved det nye Porsche senteret i Bergen, Ishallen i Åsane Arena samt etableringen av det nye fylkeshuset.

– Vi har drevet selskapet i 25 år med svarte tall, og vi hadde ingen planer om å endre på strukturen i selskapet før Håndverksgruppen tok kontakt. Vi har veldig stor tro på modellen til Håndverksgruppen, så dette er et nytt steg for oss. Vi har en god følelse, og dette vil helt klart tilføre oss en ny dimensjon, sier Per Olav Jensen.

Malervirksomhet på Løten

Løten Malerverksted startet i det små med eget sprøyteverksted av møbler og kjøkkeninnredninger. Selskapet ble etablert i 1995, og har siden den gang vokst til 40 ansatte og en årlig omsetning på om lag 45 millioner kroner.

– Vi har tatt steg for steg. Nå har vi åtte gulvleggere, sprøyteverksted, og et verksted for småverktøy, samt en malerbutikk i sentrum av Løten. Vi er en totalleverandør på alt innen maling og tapetsering. Kundegrunnlaget består av Statsbygg, entreprenører, utbyggere, kommune og ikke minst privatmarkedet som bidrar til at vi har mye å gjøre hele tiden, sier Raymond Berget.

Han var med å starte selskapet, og før innlemmelsen i Håndverksgruppen kontrollerte han selskapet 100 prosent.

– Det var flere årsaker til at vi valgte å bli en del av Håndverksgruppen. Det handler blant annet om å sikre arbeidsplassene til de ansatte, og når vi først er lokalisert på Løten med kort vei til Hamar og Elverum, så var det kanskje litt dumt å ikke bygge videre på samarbeidet med de øvrige selskapene i regionen som også er en del av Håndverksgruppen, sier Raymond Berget.

Powered by Labrador CMS