MULIGHETER: Gavlveggmaleriet som Tom Erik Nykås har malt i sentrum av Lillestrøm belyser mulighetene og bredden som finnes for de som ønsker å satse på et yrke i malerbransjen, påpeker Christoffer Dalen ved Malermestrenes Opplæringskontor i Oslo.
MULIGHETER: Gavlveggmaleriet som Tom Erik Nykås har malt i sentrum av Lillestrøm belyser mulighetene og bredden som finnes for de som ønsker å satse på et yrke i malerbransjen, påpeker Christoffer Dalen ved Malermestrenes Opplæringskontor i Oslo.

Viser bredden i faget

– Det er ikke bare kjedelige, ensfargede farger man kan jobbe med i malerfaget. Det finnes andre muligheter og arenaer å jobbe på, sier Christoffer Dalen, organisasjonskonsulent ved Malermestrenes Opplæringskontor i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Dalen peker på at prosjekter som det store gavlveggmaleriet i Storgata 14 i Lillestrøm, som graffitikunster Tom Erik Nykås har malt, belyser mulighetene og bredden som finnes for de som ønsker å satse på et yrke i malerbransjen.

– Det er gøy å se at man kan jobbe på flere måter i malerfaget. Å drive med maling handler ikke bare om å rulle og sparkle vegger. Det er kun fantasien som setter grenser for hvor du kan ende i dette faget, sider Dalen.

Må ha basiskunnskapen

Han påpeker videre at Nykås besitter mange av de samme basiskunnskapene man har som håndverker.

– Som håndverker har du mulighet for å forstå og få til sånne ting som dette. Har du i tillegg til malerutdanningen en kunster i deg så kan du drive med dette og, sier han.

– Bransjen setter pris på å få inn folk som forstår seg på prosesser og bygging av underlag. Har du basiskunnskapen i bunn kan du komme langt, påpeker malermester Geir Hellebust i PLG Overflateteknikk AS.

Spennende mulighet

Nykås forteller at han har vokst opp tett på mange i malerfaget som har guidet ham på veien.

– Det er klare paralleller med det å skulle drive med kunst og det å drive med et håndverk. Jeg vil si at malerfaget er litt delt i to; de som maler former og de som maler flater, sier han.

Tar du Kunst, Design og Arkitektur på vgs. og ønsker å bevege deg mot en håndverksutdanning, i ettertid, eller underveis, så er det viktig at man vet at det er muligheter for videreutdanning innen håndverksfagene også. I dette tilfellet maling. Man kan da velge ulike veier inn i faget, utdyper Dalen. I tillegg får du med fullført videregående opplæring fratrekk i læretiden man må gå. Dette varierer fra 6 måneder til 1 år.

– Hvis utgangspunktet for å søke mot malerfaget er en interesse for kunst, er denne type arbeid en spennende mulighet, sier Dalen.

Powered by Labrador CMS