MELKLING: Etter over 12,5 timer på overtid ble det enighet i meklingen omkring årets lønnsoppgjør mellom BNL og Fellesforbundet.
MELKLING: Etter over 12,5 timer på overtid ble det enighet i meklingen omkring årets lønnsoppgjør mellom BNL og Fellesforbundet.

Enighet i byggfagsoppgjøret

Tirsdag 5. april ble det enighet i meklingen mellom Byggenæringens Landsforening og Fellesforbundet om en ny Fellesoverenskomst for byggfag for perioden 2022–2024.

Publisert

BNL og Fellesforbundet har, med god hjelp fra mekler Carl Petter Martinsen, lyktes med å komme til enighet – etter over 12,5 timer på overtid.

– Dette har vært et svært krevende oppgjør, med flere vanskelige temaer, men vi er tilfredse med å ha kommet til enighet og at vi har unngått konflikt, sier BNLs forhandlingsleder Siri Bergh, i en pressemelding.

Årets tariffoppgjør har hatt et krevende bakteppe. Krigen i Ukraina skaper usikkerhet, og de høye strømprisene bidrar til å utfordre bedriftenes konkurranseevne. I tillegg er man i sluttfasen av pandemien.

Det er gitt et generelt tillegg på kr 4,- per time og overenskomsten satser ble regulert. Oppgjøret er innenfor rammen av frontfaget.

– Vi er også glade for å ha funnet en løsning på akkord, som har vært et svært krevende tema i årets mekling, sier Bergh, og legger til at BNL og Fellesforbundet har et felles mål om å øke bruk av akkord i bedriftene.

– Og vi skal nå opprette et servicekontor som gjennom kompetanseutvikling, forenkling og digitalisering, vil jobbe for å nå dette målet.

Powered by Labrador CMS