TRADISJONSHÅNDVERK: Hvordan skal man få unge håndverkere til å få øynene opp for tradisjonelle håndverksteknikker, verktøy og materialer? Det håper Bygg og Bevar å få til på standen sin torsdagen under Bygg Reis Deg denne uken.

Ungdomsfokus på messa for Bygg og Bevar

På torsdagen under årets Bygg Reis Deg ønsker Bygg og Bevar å synliggjøre gleden av å ta vare på gamle hus til nye generasjoner med håndverkere.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har Bygg og Bevar hatt stand på Bygg Reis Deg. Målgruppen har vært håndverkere som er interessert i og jobber med gamle hus, samt huseiere som ønsker hjelp og råd til å velge de rette løsningene for sitt hus. På årets stand vil opplegget litt annerledes:

Todelt opplegg

INFORMATIVT: I tillegg til medarbeiderne i Bygg og Bevar vil det på standen deres være med dyktige håndverkere, rådgivere og elever som har spesialisert seg innen bygningsvern.

– I år vil vi lage et todelt opplegg på stand. Torsdagen vil bli rettet mot elever og lærere i håndverksfagene for å synliggjøre at det kan være lurt satse på økt kompetanse på gamle hus og materialer, skriver Bygg og Bevar i en pressemelding.

Da vil Hjerleid håndverksskole stille med elever og lærere som kan svare på spørsmål og vil vise fram praktiske teknikker på stand.

I tillegg til medarbeiderne i Bygg og Bevar vil det på standen være med dyktige håndverkere, rådgivere og elever som har spesialisert seg innen bygningsvern. Sammen håper de på en nyttig og informativ stand som mange ønsker å besøke.

Oversikt

Lurer du på når du møter de ulike på stand? Her er en oversikt:

Onsdag 09:00 – 18:00: Fagskolen Innlandet

Torsdag 09:00 – 20:00: Lærere og elever fra Hjerleid Handverksskole

Fredag 09:00 – 18:00: Murbyen Oslo og Buskerud Bygningsvernsenter

Lørdag 10:00 – 18:00: Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus

Powered by Labrador CMS