GIR SEG: Anna Furhoff Jensen ønsker ikke gjenvalg som leder i Malermestrenes Landsforbund. I juni takker hun for seg.

Anna Furhoff Jensen går av som MLF-leder

– Den samlede belastningen ble for stor, sier Anna Furhoff Jensen som forklaring på hvorfor hun ikke sikter mot gjenvalg som leder i Malermestrenes Landsforbund.

Publisert

Torsdag 6. juni samles Malermestrenes Landsforbund (MLF) seg til «hybrid» generalforsamling, delvis fysisk på Kløfta i Akershus og delvis digitalt.

Det blir Anna Furhoff Jensens siste generalforsamling som MLF-leder. I god tid ga hun valgkomiteen beskjed om at hun ikke ønsker gjenvalg.

Dermed ble det tre år – en og en halv valgperiode – for malermesteren fra Sandefjord som driver Malermestrene Jensen AS sammen med ektemannen Johnny.

Angrer litt allerede

Og det er nettopp hensynet til bedriften som til slutt ble tungen på vektskålen og den viktigste årsaken til at hun nå velger å gå av.

– For det første skal man ikke sitte i evigheter i et slikt verv. Men jeg er daglig leder i bedriften, og helheten har vært ganske krevende, sier Anna Furhoff Jensen til Maleren.

Men så legger hun til med et smil:

– Men jeg kjenner jo at jeg allerede angrer litt, for jeg synes at vervet som MLF-leder er både kjempegøy og kjempeviktig. Vi er blitt et veldig godt team i styret, så det er rart å tenke på at jeg ikke skal jobbe sammen med dem mer. Jeg blir jo så glad i folk, sier hun.

KREVENDE: Å være daglig leder i Malermestrene Jensen AS krever sitt. Kombinasjonen med MLF-ledervervet ble for mye i lengden, konstaterer Anna Furhoff Jensen.

Vil samle seriøse malere

På fjorårets generalforsamling i Bodø gikk Anna Furhoff Jensen på et nederlag som styreleder da flertallet stemte ned et styreforslag om å åpne organisasjon for medlemmer uten mesterbrev.

– Jeg synes jo det er viktig å samle flest mulig av malerne i Norge. Det har vi ikke lykkes med, konstaterer hun.

Men hun avviser at dette har vært årsaken til at hun nå velger å takke for seg.

– Nei, for jeg skjønte jo at forslaget ikke ville gå gjennom. Det er naturlig at spørsmålet om medlemskriterier skaper engasjement, men det er viktig at vi fortsetter å snakke om det. I bransjen og i organisasjonen vår har vi nok av utfordringer. Jeg personlig kan ikke forstå at seriøse bedrifter ikke kan være med bare fordi de ikke har mesterbrev. Så skal vi selvsagt jobbe videre for å styrke mesterbrevordningen og at flere tar mesterbrevet, sier hun.

Under samme paraply

Det var på Anna Furhoff Jensens vakt som styreleder at MLF forlot NHO Byggenæringen (tidligere BNL) og flyttet et kvartal eller to lenger opp på Majorstua i Oslo, til samboerskap med Byggmesterforbundet.

Sammen har de to organisasjonene grunnlagt paraplyorganisasjonen Bygghåndverk Norge (BHN). Jensen innrømmer at det har vært en arbeidskrevende prosess, og at den ikke er over.

– Men jeg er glad for at vi gjorde det, og at vi har fått på plass det vi nå har. For det nye styret blir det en viktig oppgave å utvikle BHN videre, sier hun.

Jeg synes jo det er viktig å samle flest mulig av malerne i Norge. Det har vi ikke lykkes med

Anna Furhoff Jensen, avtroppende MLF-leder

Jensen er glad for at Norske Murmestres Landsforening – som nylig fulgte samme vei som malermesterne og byggmesterne ut av NHO – trolig vil finne sin plass i BHN om ikke lenge.

– De er hjertelig velkomne, sier Jensen.

Skape engasjement og oppslutning

Den avtroppende lederen er glad for at MLF har lykkes bedre enn før med å nå ut til medlemmene med informasjon om hva organisasjonen holder på med og hva den har å tilby. Hun mener det er viktig for å skape større engasjement og oppslutning blant medlemmene.

– Det begynner å bli veldig bra nå, men informasjon og synlighet er ikke noe du gjør en gang for alle; det er noe du må jobbe med hele tiden. Vi trenger også å arbeide for å bli mer synlige i samfunnet utenfor egne rekker, konstaterer hun.

Anna Furhoff Jensen er også glad for å ha bidratt til å stifte organisasjonen Kvinner i Bygg, et nettverk som skal fremme kvinners plass i bransjen.

– Det blir mer som et nettverk enn en tradisjonell organisasjon. Kvinner i Bygg blir et fint supplement til fellesskapet vårt, sier hun.

SAMLE MALERNE: Anna Furhoff Jensen innser at hun ikke lyktes med å åpne MLF for andre enn medlemmer med mesterbrev. Men fortsatt mener hun det er viktig å samle hele den seriøse bransjen i samme organisasjon.

Få til ting sammen med andre

Så hva skal hun ta seg til nå? Selv om ledervervet har vært krevende, har ikke Anna Furhoff Jensen noen tro på at hun vil bade i ledig fritid etter at hun er ferdig.

– Jeg er jo blitt advart mot vakuumet man opplever etter på, når telefonen slutter å ringe hele tiden. Men jeg tror jeg kommer til å få nok å gjøre; jeg skal fokusere på jobben og på helsa, på Kvinner i Bygg og kanskje også bli litt mer aktiv lokalt her i Vestfold, sier hun og erkjenner at hun er blitt et organisasjonsdyr med tiden.

– Jeg liker jo å få til ting sammen med andre. Mest i min egen bransje. Lokalpolitikken, for eksempel, frister ikke.

Da Maleren gikk i trykken, var valgkomiteens innstilling til ny leder i MLF ennå ikke klar.

Powered by Labrador CMS