KUNDER PÅ TUR: Maleren.no møtte Geir Arne Ødegård (til venstre) og Erlend Os Husteli fra Byggservice Innlandet på Mal Proff-messen på Gardermoen.

Erlend og Geir Arne prøver å få snekkere til å bli malere

Mangelen på kvalifiserte malere får denne bedriften til å spørre de andre håndverkerne internt om de vil bytte. For noe må de finne på.

Publisert

– Det er et problem å få tak i flinke malere for tiden, det er det ingen tvil om, sier Geir Arne Ødegård til Maleren. 

Vi møter Ødegård og kollega Erlend Os Husteli fra Byggservice Innlandet på Mal Proff-messen på Gardermoen. Her har kjeden samlet 22 av sine største leverandører, konferansier Alex Rosen, samt invitert en hel rekke kunder. 

Blant de siste er Ødegård og Husteli, som altså sliter med mer enn bare det å velge rett produkt til sine tjenester. 

Har søkt i flere omganger 

For bedriften fra Jaren i Gran kommune er for øvrig ikke denne utfordringen helt ny. 

– Vi har prøvd å søke etter malere et par omganger, og det er veldig lite på markedet nå, sier Ødegård. 

Utenlandske arbeidere har vært med å holde liv i bransjen, men nå kan det virke som om den generelle usikkerheten og den svake krona ikke gjør det like attraktivt å komme hit. 

– Det er nok noe av saken, ja, bekrefter Ødegård. 

Må lære opp internt 

Løsningen de har funnet er ikke ideell, men noe må gjøres. 

– Vi prøver å lære opp andre i bedriften, for eksempel snekkere. Vi sjekker om de har interesse for å kanskje bytte litt håndverk og bli maler, eller i hvert fall prøve noe nytt i jobben, sier Ødegård, som legger til at de har den samme utfordringen når det gjelder manglende gulvleggere. 

– Det er ikke ideelt nei, men vi må jo finne løsninger. Og siden vi har flest snekkere, blir det ofte at vi prøver å få noen av dem til å bytte, sier han. 

Byggservice Innlandet har i dag 52 ansatte og er totalentreprenør av håndverkstjenester. Bedriften har de siste årene ligget på rundt 100 millioner kroner i omsetning.

Powered by Labrador CMS