VIL UT IGJEN: Konsernsjef Sune Schnack i Flügger vil gjerne kvitte seg med fjorårets oppkjøp av malingsfabrikker i Russland og Hviterussland.

Flügger prøver å komme seg ut av Russland

Danske Flügger vil gjerne selge de nyervervede selskapene sine i Russland og Belarus, men sliter med å få det til.

Publisert

Det var så sent som i 2021 at Flügger kjøpte aksjemajoriteten i Eskaro Group, et malingskonsern med virksomhet i Ukraina, Russland og Belarus, foruten Estland, Latvia og Finland.

Dermed sitter Flügger på to malingsfabrikker i Russland og én i Hviterussland. Begge er kunngjort å være til salgs på konsernets nettsider.

Flügger har tidligere kunngjort at konsernet ønsker å kvitte seg med virksomheten sin i Russland og Belarus (tidligere Hviterussland).

Vanskelig å selge

Men prosessen trekker ut. Ifølge Flüggers siste kvartalsrapport er det forventet at det vil ta minst tolv måneder før et salg er gjennomført.

Årsaken til at det tar tid forklares med både EU-sanksjoner og et nytt russisk dekret.

Fabrikken i Odessa i Ukraina er ikke til salgs, men ble midlertidig stengt da Russland invaderte Ukraina.

I begynnelsen av august gjennomførte norske Jotun salg av sitt datterselskap i Russland. Jotun har eid et produksjonsanlegg i St. Petersburg siden 2017.

Høyere kostnader

Flügger rapporterer også om en fallende etterspørsel i forbrukermarkedet, mens proffmarkedet holder stillingen.

Kraftig prisvekst på råvarer, transport og energi rammer også Flügger. Foreløpig er det selskapet selv som bærer de største byrdene, men det kommer ikke til å fortsette.

– Det har ikke vært mulig å overføre den usedvanlig sterke kostnadsveksten til salgsprisene, noe som forventes å påvirke marginene negativt et par kvartaler til, uttaler konsernsjef Sune Schnack om med kvartalsrapporten

Powered by Labrador CMS