FAMILIEEID: Daglig leder Germund Ruus (t.h) driver selskapet Högsbo Plattsättning AB sammen med sønnen Melvin Ruus. Nå blir de en del av Håndverksgruppen.
FAMILIEEID: Daglig leder Germund Ruus (t.h) driver selskapet Högsbo Plattsättning AB sammen med sønnen Melvin Ruus. Nå blir de en del av Håndverksgruppen.

Högsbo Plattsättning AB går til Håndverksgruppen

Flisleggerbedriften Högsbo Plattsättning AB blir nå en del av Håndverksgruppens storsatsing i Sverige.

Publisert

Göteborgs-bedriften Högsbo Plattsättning blir innlemmet i Håndverksgruppen i Sverige, og blir dermed det tiende svenske selskapet i konsernet.

– Vi er i rute med vår strategi om å bli blant de ledende aktørene i det svenske markedet. Vi er svært fornøyde med å være en attraktiv partner for noen av Sveriges mest solide håndverk-selskaper slik som Högsbo Plattsättning, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen, i en pressemelding.

Spa og svømmehaller

Högsbo Plattsättning AB holder til i Mölndal, like utenfor Göteborg. Selskapet ble etablert i 1979. Nå blir virksomheten drevet av Germund Ruus og hans sønn, Melvin Ruus.

– Det var min far, Terje Ruus, som startet selskapet. Jeg kom inn i 1987 og overtok virksomheten av min far i 2001. Han er nå 82-år gammel og er fortsatt aktiv i bransjen. Det er hyggelig, sier daglig leder Germund Ruus i Högsbo Plattsättning.

Selskapet har helt siden starten vært familieeid.

– For om lag ti år siden var vi et helt alminnelig flislegger-selskap som tok det meste av oppdrag, både privat og for større kommersielle aktører. Så endret vi strategi, og fokuserte mer på avanserte entrepriser innen spa-anlegg og svømmehaller. På den måten kunne vi skille oss mer ut fra andre lignende selskaper, og nå har vi jobber over hele Sverige, forteller Germund Ruus.

«En del av fremtiden»

I dag er selskapet blant annet involvert i byggingen av tre større svømmeanlegg i Göteborg, samt ett fjerde i Malmö. Selskapet har 20 faste ansatte og omsatte i fjor for over 60 millioner kroner.

– Vi har hatt en utrolig utvikling de siste fem årene. Vi har blitt en profilert bedrift innenfor vårt segment. Vi ser at vi har ekspertisen, men at vi nå går inn i Håndverksgruppen så håper vi å kunne utvikle oss ytterligere med hjelp av Håndverksgruppen, sier Germund Ruus.

Han og sønnen blir med videre som eiere i Håndverksgruppen.

– Ved å bli en del av et større selskap, så kan vi i større grad samvirke med andre selskaper i gruppen. Både ved å hjelpe andre og samtidig få støtte og hjelp selv, noe som er særlig bra innen satsingen mot miljø der det stilles store krav. Vi er en del av fremtiden, og det kjennes bra, sier Germund Ruus.

Powered by Labrador CMS