SMUSSAVVISENDE: Flotex er smussavvisende, noe som vil se at man lett får bort for eksempel kaffe og rødvinsflekker, forteller Raymond Sandvik, KAM i Forbo.
SMUSSAVVISENDE: Flotex er smussavvisende, noe som vil se at man lett får bort for eksempel kaffe og rødvinsflekker, forteller Raymond Sandvik, KAM i Forbo.

Hybridteppe med lang levetid

Flotex er et hybrid vinyl- og teppebelegg med vanntett bakside og nylon på toppen. – Det tåler alt, sier Raymond Sandvik i Forbo.

Publisert

Forbo Flooring Norge har røtter tilbake fra 1898 fra den tiden Victoria Linoleumsfabrikk ble etablert i Sandvika. I dag er de en stor produsent av linoleum under varemerket Marmoleum. De produserer også vinylbelegg, inngangsmatter og tepper. Et av disse produktene er Flotex, et hybrid vinyl- og teppebelegg med vanntett bakside og nylon på toppen.

– Det er et teppe som tåler alt. Det er smussavvisende og veldig populært i høytrafikkerte områder, forteller Raymond Sandvik, KAM i Forbo, og legger til at Flotex i lang tid har vært forbundet med skidestinasjoner, men i de senere årene har de hatt en stor vekst i så godt som alle segmenter.

– Det benyttes nå til hotell, konferansesentre, restauranter, kino, butikker, kantiner, treningssentre, kontor og private hytter. Vi ser også at offentlige byggherrer har fattet interesse for produktet og vi har levert til flere offentlige bygg. Det er veldig gledelig å registrere at vi har et svært høyt nivå av gjenkjøp.

Tett overflate

INNEKLIMA: I forhold til inneklima har Flotex dobbelt så lang levetid som et vanlig prosjektteppe.
INNEKLIMA: I forhold til inneklima har Flotex dobbelt så lang levetid som et vanlig prosjektteppe.

Hver m² gulvflate består av opp mot 80 millioner nylonfibre. Den tette overflaten gjør at allergen ikke trekker ned i teppet, men holder seg på overflaten fram til de blir frigjort ved eksempelvis støvsuging.

– Dette bidrar til lang levetid for Flotex sett fra et inneklimaperspektiv. Man kan si at vi har kombinert de beste egenskapene fra vinylbelegg med de beste egenskapene fra et tekstilt gulv. Flotex gulvet har vært på markedet siden slutten av 70-tallet og vi har i dag fabrikker i Frankrike og Storbritannia. Flere av de mest populære designene lagerføres i Sverige, sier Sandvik.

Returprogram

Han påpeker at Forbo var den første gulvprodusenten som ble Miljøfyrtårnsertifisert i Norge, og i 2019 ble bedriften kåret til «Årets Miljøfyrtårn», noe de er veldig stolte av.

– Miljø og bærekraft er grunnpilaren i alt vi foretar oss. Vi søker hele tiden etter å forbedre oss på alle områder. Når det gjelder Flotex så er opp mot 53 prosent av innholdet målt i vekt resirkulert materiale. For eksempel kan vinyl vi henter inn fra byggeplasser gjennom vårt returprogram Back-to-the-floor bli brukt til bakside av Flotexfliser og-planker.

– Tips til bruk og montering?

– Flotex er mange gulvleggeres favoritt, og vi ser at vi får god hjelp fra håndverkere til gjøre produktet kjent i markedet. Det er svært lett å legge. Banevare skal for eksempel ikke gjennomskjæres, men installeres kant-i-kant. Fliser og planker kan legges i fikseringslim. Se gjerne våre renholdsvideoer på YouTube som viser hvor robust teppet er med tanke på renhold – det tåler både sparkelspader og stålbørster uten at fibrene tar skade. Renholdsvennligheten er en av årsakene til at Flotex har blitt et populært gulv i hotell- og restaurantbransjen, sier Sandvik.

Flotex blir levert både på rull, i plankeformat og staver. Per i dag har Forbo 1200 varianter av teppet i sitt sortiment.

– Det er mulig å spesialprodusere design etter ønske.

Powered by Labrador CMS