INNLEMMES: Daglig leder Uffe Jillefors i Stadsmålerna Bygg & Fasad i Stockholm.
INNLEMMES: Daglig leder Uffe Jillefors i Stadsmålerna Bygg & Fasad i Stockholm.

Innlemmer to svenske håndverksbedrifter

Håndverksgruppen tar inn to nye svenske selskaper; Bror Ericson Måleri i Uddevalla og Stadsmålerna Bygg & Fasad AB i Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

– Dette blir en spennende reise, sier daglig leder Anders Stenblock i Bror Ericson Måleri.

Håndverksgruppen vokser raskt i Sverige, og har nå til sammen ni selskaper i sin svenske portefølje, med en samlet omsetning rundt 600 millioner kroner.

– Vi har startet 2022 med å innlemme flere store og suksessfulle håndverksbedrifter i Sverige, og med de to siste virksomhetene nå, så begynner vi å få en tung posisjon i viktige markeder som Uddevalla og Stockholm, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen, i en pressemelding.

Malerfirma i Uddevalla

Malerfirmaet Bror Ericson Måleri i Uddevalla har røtter tilbake til 1960-tallet, men firmaet fikk nye eiere for noen år siden da brødrene, Johan Stenblock og Anders Stenblock, tok over driften.

Click to add imagBrødrene Anders (t.v) og Johan Stenblock har drevet malerfirmaet Bror Ericson Måleri i Uddevalla i 19 år sammen. Nå blir de en del av Håndverksgruppen.
Click to add imagBrødrene Anders (t.v) og Johan Stenblock har drevet malerfirmaet Bror Ericson Måleri i Uddevalla i 19 år sammen. Nå blir de en del av Håndverksgruppen.

– Vi startet opp vårt første selskap Korpstans Måleri i 2003. For fire år siden tok vi over Bror Ericson Måleri, og slo sammen de to selskapene. Nå har vi drevet virksomhet sammen i 19 år, og det føles godt å skulle bli en del av Håndverksgruppen, sier daglig leder Anders Stenblock Bror Ericson Måleri i Uddevalla.

Selskapet holder til i sentrum av Uddevalla, og har i dag 30 malere med en årlig omsetning på om lag 30 millioner kroner. Kundene består av rammeavtaler med kommuner, nyproduksjon og større eiendomsselskaper, i tillegg til maleroppdrag for private kunder.

– Vi kommer til å fortsette som før, men når vi først fikk muligheten til å bli en del av Håndverksgruppen, så var dette en god anledning. Min bror og jeg har drevet selskapet sammen så lenge nå, at det skal bli bra å få litt nye ideer og «input» fra Håndverksgruppen. Samtidig skaper dette også en god trygghet for de ansatte, sier Anders Stenblock.

Tre selskaper i Stockholm

Håndverksgruppen har de siste månedene sikret seg tre betydelige selskaper i Stockholmsregionen. De to første var Hagman och Hübinette Måleri og Metodgolv, og nå styrkes tilstedeværelsen med Stadsmålerna Bygg & Fasad i Sollentuna. Selskapet ble etablert i 1991 og har i dag 30 ansatte med en omsetning på rundt 50 millioner kroner.

– Vi har hatt en bra boost i selskapet de siste årene, og driver både med malerarbeid, mindre byggejobber og fasader, sier gründer og hovedeier, Uffe Jillefors i Stadsmålerna Bygg & Fasad.

Selskapet har vært involvert i en rekke prestisjeprosjekter, med betydelige malingsoppdrag på steder som: Stockholms sentralbanestasjon, Swedbanks nye hovedkvarter, Electrolux sitt hovedkvarter, samt Grand Hotel i Stockholm og Smådalarö Gård Hotell & Spa i Stockholms skjærgård.

– Vi har mange lange og gode kunderelasjoner som blant annet består av faste rammeavtaler med entreprenørselskaper som Skanska til større eiendomsselskaper, sier Uffe Jillefors.

– Hva var motivasjonen for å gå inn i Håndverksgruppen?

– Det har skjedd store strukturendringer i vår bransje på kort tid, med svært mange oppkjøp. Vi har hatt kontakt med Håndverksgruppen siden oktober, og vi likte deres opplegg og seriøsitet. Jeg er over 60 år, og har fortsatt tenkt å jobbe videre, men jeg innser at man selv blir eldre. Nå får vi samtidig en god mulighet til å eksistere videre den dagen jeg forlater selskapet, sier Uffe Jillefors i Stadsmålerna Bygg & Fasad.

Powered by Labrador CMS