PRESENTASJON: Her foregår presentasjon av maling- og sparkelprodukter av Jotun. Nærmest skjermen til venstre er Morten Ramm (Jotun). Ved siden av ham på venstre side er Alf Tore Bjørlo (instruktør). Videre de åtte lærlingene: Ali H. A. Hussauny, Edvardt Mesrobian, Daniel S. Danielsen, Robin C.L., Alexander E. Nesvik, Marie Børkja, Caroline Tjessem og Marte Idsø.

Inspirerende fagdager

Interiørfaghuset T. Lund arrangerte fagdager for lærlingene sine. – Det var en kjempesuksess, sier prosjekt og driftsleder Håvard Moen.

Publisert
BILDETAPET: Marte Idsø har fått teoretisk innføring i tapetsering og forsøker seg på bildetapet.

Interiørfaghuset T. Lund hadde disse dagene laget fire stasjoner på lageret sitt: Tapetsering, trefyllingsdør, kalkmaling og marmorering, samt sveising og oppbrett av vinylbelegg. De har åtte malerlærlinger, mange av dem hadde på grunn av koronapandemien ikke fått hilst på hverandre i løpet av de to siste årene.

– Et stort poeng var at det skulle være sosialt.

Rullerte på stasjoner

I tillegg skulle de fått tatt unna en del måloppnåelse i forhold til læreplanen før endt læretid: NCS-kodesystemet, internkontrollsystem, vernerunde og sikker jobbanalyse var noen av temaene som ble gjennomgått.

STUCCO: Alf Tore Bjørlo forklarer utførelse av stucco i form av Sto Marmorino, til Caroline og Robin.

Lærlingene rullerte på de forskjellige stasjonene, fikk vist teknikker og forsøkt utførelse.

– Vi var fire instruktører, en på hver post. Lærlingene fikk opplæring i kontroll av underlag og teknikk i forhold til utførelse.

Sosialt og lærerikt

Det praktiske ble brutt opp med litt teoriundervisning innimellom.

Da gikk de blant annet igjennom de mest relevante tingene i Norsk Standard, som mange ikke hadde hørt om. Andre punkter var å vise bedriftens sjekklister, forklare om datablad og NCS-koder, samt vise filmsnutter.

GULVLEGGING: Instruktør Thor Inge Mydland viser Marie gulvlegging.

– Begge dagene hadde vi felles lunsj, og på kvelden gikk vi også ut og var sammen. Vi passet på at lærlingene skulle få litt tid da bare de var sammen, forteller Moen.

– På slutten fikk vi mange gode tilbakemeldinger om at de hadde lært mye og at det hadde vært en hyggelig sosial setting.

Powered by Labrador CMS