BÆREKRAFT: Ifølge Jon Sigurd Johansen kan M-TEK-selskapene lett forene seg med HGs bærekraftsstrategi.
BÆREKRAFT: Ifølge Jon Sigurd Johansen kan M-TEK-selskapene lett forene seg med HGs bærekraftsstrategi.

M-TEK-selskaper inn i Håndverksgruppen

Håndverksgruppen styrker porteføljen av selskaper i Norge ved at Bergen Takstsenter og spesialistfirmaene M-TEK og M-TETT med base i Drammen innlemmes i konsernet.

Publisert

Bergen Takstsenter er et takstfirma i Bergen og omegn bestående av tre takstingeniører. Selskapet er en del av gruppens satsing opp mot forsikringsbransjen. M-TEK og M-TETT er selskaper som er spesialister på feilsøk og reparasjon av varmekabler, og reparasjon av utettheter i baderom.

– Vi bygger nå opp et nytt forretningsområde vi kaller Spesialist, hvor de nye selskapene skal inn, skriver Håndverksgruppen i en pressemelding.

Begrenser skadeomfanget

M-TEK tilbyr bærekraftige løsninger for feilsøk og reparasjon av varmekabler i hus, hytter og næringsbygg – innendørs og utendørs. Selskapet ble startet i 1987 og teller i dag 35 ansatte.

– Løsningen vi tilbyr er enkel. Mange tror at en defekt varmekabel medfører at man må totalrenovere badet. Men det vi gjør er å punktlokalisere feilen, og foreta en lokal utbedring akkurat der feilen er. Det er tre vesentlige gevinster ved en slik partiell utbedring, den er kostnadsbesparende, tidsbesparende og ikke minst veldig bærekraftig, sier daglig leder Jon Sigurd Johansen i M-TEK.

Han har ledet virksomheten i Drammen de siste 20 årene, og ser fram til samarbeidet med Håndverksgruppen.

– Vi fokuserer på å gjøre minst mulig, eller som vi selv liker å kalle det – skadebegrensning. Det høres kanskje ut som en litt rar forretningsidé, å ville gjøre minst mulig. Ved å begrense skadeomfanget i betydelig grad, reduseres avfallsmengden, samt behovet for nye materialer, og bilkjøringen blir vesentlig mindre. Her ligger potensialet og fremtiden. Skadebegrensning gir direkte utslag i klimaavtrykket knyttet til utbedringen, som vi og samfunnet for øvrig jobber hardt for at skal være lavt, og blir enda lavere, påpeker Johansen.

Søsterselskap

M-TEK startet i 2018 opp søsterselskapet M-TETT, som fokuserer på skadebegrensning relatert til utettheter i våtrom. Dette kan eksempelvis være i eller rundt sluk, dusjbatteri og sisterne. Selskapet vokser raskt, og samlet omsetter de to selskapene for om lag 100 millioner kroner i året.

Både M-TEK og M-TETT har kunder over hele landet, og jobber mye mot forsikringsbransjen, men også andre næringskunder og private.

– Vi har vokst jevnt og trutt i alle år, og særlig godt de senere årene. I den fasen vi er i nå, hadde vi behov for å styrke organisasjonen i selskapet og gjøre strukturen mer robust, for å sikre grunnlaget for videre vekst. Enten måtte vi ta aktive grep selv for å få dette på plass, eller vi kunne bli en del av noe større. Håndverksgruppen harmonerte godt med vårt verdigrunnlag. Både med tanke på bærekraft, kundetilfredshet, bedriftskultur og fokus på de ansatte som enkeltindivid og bidragsytere i et team. Vi ser fram til å utvikle virksomheten vår videre innenfor Håndverksgruppen. Vi føler oss som et vinnerlag, og tror vi går inn i et større vinnerlag, sier Jon Sigurd.

Powered by Labrador CMS