INNLEMMES: Robert Olufsen (f.v.) i maler- og gulvfirmaet R. Olufsen på Ålgård blir nå en del av H & M Malerservice. Her sammen med daglig leder Magnor Kolnes.
INNLEMMES: Robert Olufsen (f.v.) i maler- og gulvfirmaet R. Olufsen på Ålgård blir nå en del av H & M Malerservice. Her sammen med daglig leder Magnor Kolnes.

Overtar R. Olufsen på Ålgård

R. Olufsen Maler og Gulvservice AS på Ålgård blir nå innlemmet i H & M Malerservice AS i Stavanger.

Publisert

– Håndverksgruppen og H & M Malerservice har en sterk tilstedeværelse i Sør-Rogaland med hovedkontor i Stavanger og avdelinger i Bryne, Egersund og Moi. Med overtakelsen av R. Olufsen vil vi nå styrke vår posisjon ytterligere i regionen med en ny avdeling på Ålgård, sier regionleder Henrik Eikanger i Håndverksgruppen, i en pressemelding.

Maler- og gulvfirmaet R. Olufsen ble etablert i 2005, og har bygget opp en solid kundebase på Ålgård. Selskapet har 15 ansatte og en årlig omsetning på om lag 18 millioner kroner. Nylig inngikk selskapet en avtale om å overdra alle ansatte til H & M Malerservice i Stavanger, som er en del av det nasjonale konsernet Håndverksgruppen.

– Det var en ære om å få en slik henvendelse. H & M Malerservice har vært som en fyrlykt i regionen med faglig tyngde, gode forhold for ansatte og bra opplæringsrutiner for lærlinger. Ved å bli en del av et større system sikrer vi våre egne ansatte og malerfagets fremtid her i regionen, sier daglig leder Robert Olufsen i R. Olufsen. Han blir nå avdelingsleder for H & M Malerservice avdeling Ålgård.

– Kjekkere å stå sammen

Daglig leder Magnor Kolnes i H & M Malerservice er svært tilfreds med at R. Olufsen blir en del av satsingen i Stavangerregionen fremover. Selskapet vil nå telle rundt 60 årsverk og få en samlet omsetning på over 70 millioner kroner. H & M Malerservice ble i fjor en del av Håndverksgruppen.

– Det er tøft å stå alene, og vi synes det er mye kjekkere å stå sammen med andre og bygge noe stort i fellesskap. Med innlemmelsen av R. Olufsen vil vi få tilskudd av svært dyktige fagfolk og ansatte, som også har kompetanse og oppdrag innenfor områder vi ønsker å vokse på i Stavanger-regionen, sier Magnor Kolnes.

Skal styrke satsingen på miljø

Håndverksgruppen har satt i gang en omfattende satsing på bærekraft i alle sine selskaper og mot underleverandører.

– Dette er noe kunder, ansatte og hele samfunnet er opptatt av. Hvis du driver alene så kan det vært tungt å starte opp programmer og vri virksomheten mer over i en bærekraftig retning, men dette er noe vi satser tungt på, og det er et arbeid som vil styrkes hele veien. Vi skal være langt fremme i skøytene på dette området, påpeker Magnor Kolnes.

Robert Olufsen sier at satsingen på miljø var et viktig perspektiv for dem i samtalene.

– Håndverksgruppen og H & M Malerservice tar miljøperspektivet på stort alvor, og det er vi stolte av, sier Olufsen.

Powered by Labrador CMS