VINNERNE: Her er to glade Norgesmestere i Overflateteknikk; Sander Kvittingen i kategori maling og tapet og Leon Seilen i kategori gulvlegging.
VINNERNE: Her er to glade Norgesmestere i Overflateteknikk; Sander Kvittingen i kategori maling og tapet og Leon Seilen i kategori gulvlegging.

Vant NM i Overlateteknikk 2021

Lørdag ble vinnerne av NM i Overflateteknikk kåret under Bygg Reis Deg på Lillestrøm: Sander Kvittingen innen kategorien maling og tapet, og Leon Seilen i kategori gulvlegging.

Publisert

Etter to krevende år med lite arrangementer kunne Malermesternes Landsforbund og samarbeidspartnere endelig få arrangert NM i Overflateteknikk.

– Dette er første gangen bransjen møtes fysisk siden koronaen gjorde sitt inntog, så timingen har vært helt perfekt, sier Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef i MLF.

Fra forskjellige byer

Arrangementet tiltrakk seg mye oppmerksomhet på messa, hvor både bransjefolk og besøkende var imponert over nivået blant årets deltakere. Det knyttet seg derfor stor spenning til kåringen som foregikk lørdag 23. oktober, siste dagen på messa.

I kategorien maling og tapet var det Ekkalak Topp Ioambut (24), Caroline Sømme (23) og Sander Kvittingen (25) som konkurrerte om den gjeve tittelen. Imens Espen Kolbjørnsen (20), Sindre Arstad (27) og Leon Seilen (23) konkurrerte i kategori gulvlegging.

Deltakerne, som kommer fra ulike deler av landet, jobbet fulle dager tirsdag til fredag. Lørdag fikk de kun én time på å se over og ta finpussen, før dommerne hadde tre timer på å gå med lykt og lupe, for å finne ut hvem vinneren ble i hver av kategoriene.

– Det har vært et kjempehøyt nivå blant deltakerne. I bedømmingen måles det helt ned til minste millimeter for å se hvem som har gjort det riktig, sa en av dommerne på gulvlegging, Steffen Ambjørnrød, fagansvarlig i IBG, før vinneren ble annonsert.

Gratis mesterutdannelse

Vinneren i hver kategori får en gratis mesterutdannelse gjennom Bli Mester, håndverksnæringens egen mesterutdanning.

– Jeg vil først få gratulere alle med et fantastisk utført mesterskap. Vi er stolte av dere. Dommerkollegiet brukte lang tid på å kåre vinneren, det var skarp konkurranse og høyt nivå, sa administrerende direktør, Stein Hesstvedt, før han annonserte de nye Norgesmesterne i overflateteknikk: Sander Kvittingen i kategori maling og tapet, og Leon Silen i kategori gulvlegging.

Avslutningsvis takket han alle samarbeidspartnere som gjorde det mulig å arrangere mesterskapet, samt kollega Kari Wilsgård som har stått på for at årets NM skulle bli realisert.

– Mesterskapet reiser seg ikke av seg selv. Det krever nitid planlegging og samordning og stor gjennomføringskraft. Så en stor takk til Kari Wilsgård. Hun har vært prosjektleder og vist veien. Vel blåst.

Powered by Labrador CMS